2018. március 28., szerda

THAIWOK

A budapesti thai éttermek közül valószínűleg Padthai és a Buddha a legismertebbek, ami nem meglepő, hiszen mindegyikből több is van, jól lefedik a belvárost, de azért más helyek is szerepelnek még a palettán. Ezúttal a Királyi Pál utcában lévő, nemes egyszerűséggel THAIWOK névre hallgató versenyzőt próbáltam ki.


A beltér nem nagy, de a fa berendezési tárgyaknak valamint a fal borításának és festésének köszönhetően sikerült ázsiai hangulatot teremteni. Nem tudom, mekkora szokott lenni a nyüzsgés, de szerda este rajtam kívül csak egy vendég volt, szóval a zsúfoltsággal nem volt gondom. A fent említett étteremláncokkal ellentétben itt nem válogathatunk szabadon az alapanyagokból, fix összeállítások szerepelnek az étlapon. Ezáltal csökken ugyan a szabadság, viszont ennek a verziónak megvan az az előnye, hogy nem tudunk abszolút össze nem illő hozzávalókat kérni. A választék még így sem szűkös, és azt azért el lehet dönteni, hogy a wokos ételeket milyen hússal (csirke, sertés, kacsa, marha vagy rák) készítsék.


Én egy csirkés Pad Kee Mao-t kértem (rizstészta, fokhagyma, bambuszrügy, brokkoli, cukkini, hagyma, paradicsom, bazsalikom, zöldhagyma, feketeszósz, szójaszósz, chili - 1900 Ft), ami 10 perc múlva gőzölögve érkezett meg elém. A zöldségek ropogósak maradtak, nem sültek szét, de a hozzávalók ízei még így is jól összekeveredtek, és egy komplett egészet alkottak. Nem olyan érzésem volt, hogy egyszer egy falat brokkolit, aztán egy falat csirkét eszek, hanem tényleg egységes étel jött létre a sok alapanyagból. 

Nem vagyok a thai gasztronómia nagy ismerője, de a THAIWOK-ban valamivel erősebben fűszereztek, mint azokon a helyeken, ahol eddig jártam, a chili is kissé csípősebb volt, és bejöttek ezek az eltérések. Az adag itt is a szokásos, vagyis nem túl nagy, de a rizstészta kellően laktató tud lenni, ezért egy ilyen vacsora után nem volt szükségem másra. Ha szeretnétek ti is kipróbálni az éttermet, akkor akár otthonra is rendelhettek, hiszen a város elég nagy részére kiszállítanak.

Facebook: THAIWOK
Honlap: www.thaiwok.hu
Cím: Királyi Pál utca 13.
Nyitva tartás:
H-P: 11:00-20:30