2018. április 6., péntek

Pöriző

Legszívesebben már egyből a nyitás után kipróbáltam volna a Pörizőt, de nem volt sok kedvem fagyos szélben vagy éppen hóesésben az utcán kajálni. Ezért inkább megvártam, amíg tavasziasra fordul az időjárás, hiszen így egészen más hangulata van a sétálás közbeni pörköltevésnek.



Mert a Pöriző nem mást kínál, mint a pörkölt streetfood változatát. Egy vastagabb palacsintatésztába töltik bele a szaftos húst, így az összkép leginkább egy magyaros gyros-ra vagy tortillára emlékeztet. Extraként csípős szószt, tejfölt vagy savanyúságot lehet kérni bele, és pár perc alatt el is készül az egész. A csirkés verziót kóstoltam meg (1190 Ft), aminek a tésztájába nokedlit tesznek, és ugyan teljesen rendben volt az íze, mégis egyértelmű, hogy ez a kaja nem annyira a minősége, inkább az ötlet és a kivitelezés miatt népszerű. Finom, ízletes, jó a fűszerezése, de ha ugyanezt a pörköltet éttermi környezetben kapom meg, talán nem is írok róla, viszont valahogy sokkal érdekesebbé teszi ezt az ételt, hogy a belvárosban sétálgatva lehet megenni. 


Ebben nem érdemes logikát keresni, valószínűleg sokan el sem tudják képzelni a pörköltet tányér és evőeszközök nélkül, de aki igen az a Pörizőben kipróbálhatja. Dícséretes, hogy egy hagyományos, magyaros kaját trendivé tudtak formálni, kár, hogy ezzel együtt az adagot is csökkentették. A húsvéti lakomák után éppen elég volt egy darab, de normál esetben szerintem nem laknék vele igazán jól, pedig ezért az árért ez elvárható lenne. Emiatt törzsvendég ugyan nem leszek, de azt azért el tudom képzelni, hogy máskor is fogok még itt enni.
Nyitva tartás:
H-V: 12:00-22:00