2017. április 21., péntek

Buddha Express Thai WokBar

Általában igyekszem kellő időt szánni az étkezésre, és szépen nyugodtan megenni a kajámat, néha azonban jól jön valami olyan, ami pár perc alatt elkészül, ugyanilyen gyorsan el lehet tüntetni, mégis órákra megszünteti az éhséget. Ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnhet valamelyik gyorsétterem-hálózat, de azokért nem rajongok túlzottan, ezért igen könnyen rájuk tudok unni, a Buddha Mini viszont már többször is kisegített a szorult helyzetből, és nem kellett kétszer ugyanazt ennem.


Ezek a kis éttermek a nagy testvér, azaz Buddha Original legnépszerűbb fogását, a thai dobozokat kínálják, amiket a Padthai Wokbarhoz hasonlóan itt is saját magunknak rakhatunk össze a szimpatikus összetevőkből. A folyamat a szokásos: választunk egy alapot (a többféle rizs és tészta vagy zöldségek közül) néhány extra feltétet, egy szószt, minden repül a wokba aztán a dobozba és pár percen belül már előttünk is van egy nagy adag gőzölgő kaja.

Vagyis ez egy olyan étel, ami nagyon gyorsan elkészül, mégsem tipikus gyorskaja, az pedig csak rajtunk múlik, hogy a végeredmény mennyire lesz diétás vagy egészséges. Utóbbi tekintetben mondjuk nem nagyon lehet mellényúlni, hiszen elég jó minőségű hozzávalókat használnak fel, a tápanyagtartalmat tekintve viszont már széles a skála: a grillezett zöldséges alapból kiindulva össze lehet hozni egy könnyű, fitt verziót is, de akár egy igazi húsimádó kalóriabombát is alkothatunk. Én 2-3 extrát szoktam választani, így 2000 forint körül fizetek, aztán úgy jóllakok, hogy utána jó pár óráig nincs gondom a kajálásra. Eddig bármilyen összeállítást próbáltam ki, az ízekben sem kellett csalódnom, egyedül a marhahús volt néha az ideálisnál kicsivel kevésbé omlós.

Nem véletlenül említettem a Padthai Wokbart, a választék és az árak is nagyon hasonlóak a két helyen. Az eddigi látogatásaim alapján minőségben és az adagok méretében sem fedeztem fel egyértelmű különbséget köztük, így sorrendet sem tudok felállítani, de ezt nem is látom szükségesnek. Mindkét hálózat egységeit bátran ajánlom, válasszátok a szimpatikusabbat, vagy azt amelyik éppen közelebb van hozzátok, és egy ízletes, laktató thai kaját fogtok kapni.

Facebook: Buddha Express Thai WokBar
Honlap: www.buddhaoriginal.hu (itt megtaláljátok az éttermek elérhetőségeit és rendelni is tudtok)