2018. március 26., hétfő

Like Étterem

Ezúttal nem különleges vagy mostanában nyílt éttermet mutatok be, csak egy egyszerű tippet adok belvárosi, olcsó, korrekt kajálási lehetőségre. Ha a körút mentén (jelen esetben például az Oktogonnál) lévő helyek étlapján alacsony árakat látok, az általában gyanakvással tölt el, de néha érdemes az előítéleteket félresöpörve tenni egy próbát. Az ugyan nem valószínű, hogy hatalmas kulináris élvezetben lesz részünk, viszont könnyen előfordulhat, hogy ár-érték arány tekintetében jól járunk - éppen ez a helyzet a Like Étteremben is.


Nincs zsákbamacska, már a bejárat mellé kitett táblákon is látható a napi választék. A menü nem túl változatos, hasonló típusú ételek cserélődnek, ha megnézitek Facebook-on az utolsó 2-3 nap kínálatát, az alapján elég jól be lehet lőni a tipikusan kapható fogásokat. Mindig van kétféle leves és többféle főétel választható körettel: általában szerepel a listán valamilyen pörkölt, rántott vagy rakott hús, és tészta is - szóval a klasszikus magyaros alapkaják. Szinte mindenből van kis illetve nagy adag, az árak pedig színkódok szerint változnak. Ha például minél olcsóbban akarjátok megúszni az étkezést, akkor a világoszöld színt keressétek, mert az azzal jelölt ételeket tartalmazó menü (leves és üdítő vagy kávé jár hozzá) csak 990 forintba kerül. Ebbe a kategóriába tartozik a rántott sajt és a gombapörkölt is.


A belső környezet egészen igényes, tiszta, de a hely nevében még így is túlzásnak érzem az “étterem” szót. Ez sokkal inkább egy jóféle menza vagy kifőzde, csak ezek a kifejezések kevésbé hangzanak jól. Az ételek nem frissen készülnek, hanem már a pultban sorakoznak, de ez ennél a kategóriánál nem meglepetés, és így legalább nem kell rájuk várni. Frankfurti levest illetve bakonyi sertéstokányt kértem menüben (1390 Ft), és mindkettő ízlett. Semmi különleges gasztronómiai csoda, de az árukat határozottan megérték, és az adagok méretére sem lehet panasz. A levest csésze helyett egy jó nagy tálban adják, és a köret mellett a hússal sem spóroltak, szóval a végén még úgy is tele voltam, hogy nem ettem meg az egészet.


Valószínűleg nem a legmagasabb minőségű alapanyagokból dolgoznak, és estére már a választék is leszűkül, de amit lehet kapni, az még mindig jóval bizalomgerjesztőbb, mint a kínai kifőzdék többségének kínálata, ezért, ha olcsón ennétek valami egyszerű kaját, akkor a Like Éttermet is érdemes megfontolni.

Nyitva tartás:
H-V: 7:00-22:00