2017. október 11., szerda

Regde Palacsintázó

Nem gondoltam volna, hogy a Bank3 után ilyen rövid időn belül találok egy újabb, említésre méltó palacsintázót. De Budapest pörög, folyamatosan nyílnak az ígéretes helyek, és a többségükben nem kell csalódnom. A Regde is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, simán megugrotta azt a szintet, amire számítottam. 


Itt nem akarnak főételeket kreálni a palacsintából, elsősorban az édes ízekben utaznak (sós verzióból csak mutatóban akad pár darab), azokból viszont hatalmas a választék, és mindegyik kétféle méretben (normál vagy óriás) kérhető. Az étlapon igazán vonzó összeállítások szerepelnek (például karamellás-körtés, zserbós), de épphogy elkezdtem ezeket nézegetni, amikor a kiszolgáló tovább növelte a zavaromat, és felhívta figyelmemet az aktuális újdonságokra. Ezek még szimpatikusabbak voltak, így végül egy normál snickers-es (425 Ft) és egy óriás mákos gubás (820 Ft) mellett döntöttem.


Természetesen frissen készítik el a palacsintákat, de így is csak pár percet kellett várnom, amíg elém került a képen látható tányér. Pozitívum, hogy odafigyelnek a tálalásra, az pedig még jobb, hogy ezzel nem a minőségről akarják elterelni a figyelmet. A mákot belesütötték a tésztába, a tölteléket pedig a vaníliapuding jelentette, ami enyhén citromos volt, ennek köszönhetően nem vált túlságosan édessé. Mivel imádom a mákot, nem bántam volna, ha a krémbe is jut belőle, de így is végig határozottan érezhető volt az íze, és a palacsinta nem csak a nevében emlékeztetett a gubára.


A snickers által inspirált összeállítás viszont még ennél is jobban bejött. Pedig igazából nincs benne semmi extra, de nem is extrának kell lennie, hanem finomnak. Jó tészta, csokis-karamellás krém és némi mogyoró - mindössze ennyi kellett egy szuper desszerthez. A méretek közül inkább a kisebbet ajánlom, szerintem két különböző ízzel jobban jártok, mint egy óriás palacsintával, és ebből a választékból abszolút nem nehéz jókat találni.


Nem tudom, létezik-e olyan, hogy gourmet palacsintázó, de, ha igen, akkor a Regde határozottan ebbe a kategóriába tartozik! Ha egyszerűen csak sok palacsintát akartok enni, akkor persze jobban jártok egy olcsóbb, egyszerűbb változattal (vagy még jobban, ha otthon készítitek el), viszont amennyiben a szokásos ízeknél különlegesebb desszerthez van kedvetek, akkor a Regde a megfelelő célpont.

Nyitva tartás:
H-V: 10:00-22:00