2017. július 31., hétfő

Bank3 Palacsinta Bár

Biztos vagyok benne, hogy egyszer nyílik majd egy olyan hely, ami rácáfol a következő kijelentésemre, jelenleg mégis úgy érzem, a Bank3 sikeresen kihozta a maximumot a palacsintából. Sőt még többet is, hiszen amellett, hogy a 40 cm átmérőjű tésztát mindenféle finomsággal megtöltve különleges desszerteket hoztak létre, egy csomó főételbe is belecsempészték a palacsintát. Szóval ide nem csak nassolni érdemes jönni, hanem egy komplett étkezésre is remek választás.

Az étlap nagyon hosszú, talán túlságosan is. Szerepel rajta egy csomó jópofa, ötletes kaja, de legdrágább szekcióban akad néhány erőltetettnek ható, fura párosítás. Nem azt mondom, hogy 4490 Ft sok egy húszdekás steak-ért, de ezt a fogást például biztosan nem egy palacsintázóban fogom kikérni. Szerencsére ez az abszolút véglet, egyébként van egy csomó szimpatikusan hangzó étel 1000-1500 forint környékén, a választék jó háromnegyedét egyből megkóstoltam volna. A bőség zavara miatt, érdemes nagyobb társasággal jönni, sokfélét kérni, aztán mehetnek körbe a tányérok. Ha így tesztek, akkor a biztonság kedvéért foglaljatok előre asztalt, mert nem sok a férőhely, és egy átlagos szombat délután közel teltház volt.


A leveskínálat hetente változik, az aktuális lehetőségek közül a kókuszos-ananászost (590 Ft) választottam, ami szuper indításnak bizonyult. Az nem meglepetés, hogy ezek gyümölcsök nagyon jó párost tudnak alkotni, de eltalálták köztük azt az arányt, aminél mindkettő íze a lehető legjobban érződik, és egy igazi hűs, karibi előétel-desszert kombinációvá áll össze.


A főételek közül a túrós csusza palacsintát (990 Ft) kóstoltam meg, és egy tökéletes csuszát kaptam! A pont ideális vastagságú, puha palacsintatészta valamivel könnyebb a hagyományos verziónál, de a többi összetevő (túró, tejföl, szalonna, füstölt tarja) gondoskodik róla, hogy a végeredmény egy hamisítatlan, magyaros ízvilágú, tartalmas kaja legyen, aminek kifejezetten jól áll ez a modernizáló változtatás. Az adagok a nagy méretű tányérok miatt elsőre kicsinek tűnhetnek, valójában átlagos mennyiségekről van szó, két fogással jól lehet lakni. Hétköznaponként 11-től 3-ig ebédmenüt is lehet kérni, amibe a leves és az üdítő mellé egy édes (990 Ft) vagy sós (1490 Ft) palacsinta tartozik. Ezt igazán jó ajánlatnak tartom, és ilyen pozitív első benyomások után tuti, hogy tovább fogom kóstolgatni a Bank3 kínálatát.

Facebook: Bank3
Honlap: www.bank3.hu
Cím: Bank utca 3.
Nyitva tartás:
H-SZ: 9:00-22:00
CS-P: 9:00-23:00
SZ: 12:00-23:00