2017. május 26., péntek

TöLTő (#2)

Változatlanul imádom, amikor valahol a végsőkig felturbóznak egy alapvetően egyszerű kaját, és ezzel megmutatják, milyen izgalmas lehetőségek rejtőznek a legtipikusabb ételekben is. A Töltőben a kolbász-kenyér-mustár trióból kiindulva hoznak létre igazi ínyenc fogásokat. Az állandó kínálatba tartozó rozmaringos sertést már kóstoltam, ezért a mostani teszt során egy szezonálisan kapható verziót, a shitake gombás vaddisznóhúsból készült kolbászt, vagyis az erre épülő szendvicset próbáltam ki.


Ezért 1590 forintot kérnek el, de a vaddisznó sehol sem szokott az étlap olcsóbbik feléhez tartozni, és itt a húson kívül is csupa érdekes, nem mindennapi összetevő kerül a fekete hagymamagos buciba: szezámmagos wakame saláta, chinkiang szósz illetve spirulina szivacs. Mivel ezek önmagukban is újdonságot jelentettek számomra, először külön-külön kezdtem kóstolgatni őket, és egymástól függetlenül is tetszettek, együtt pedig valami eszméletlen ízkavalkádot eredményeztek. A kolbász enyhén szaftos, nem túl nehéz vagy zsíros, a buci pont annyira tömör, hogy stabilan lehessen fogni, de ne legyen fullasztó, száraz, a kiegészítők pedig zseniálisan jók. Az adag korrekt, laktató, de szerintem akkor sem tudnék betelni az élménnyel, ha háromszor ekkora lenne. Olyan, mintha minden falatnál egy új íz kerülne előtérbe, ami még a korábbiaknál is jobb. Az előző látogatásom alapján komoly elvárásokkal érkeztem a Töltőbe, de ez a szendvics maximálisan megfelelt azoknak. A jelenlegi választék legdrágább tagjáról van szó, számomra mégsem kérdéses, megéri-e az árát.


Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy a kis helyiségben eluralkodó ételszag problémája megoldódott-e, mert éppen üresjárat volt, így csak egy kolbász sült, azzal pedig könnyedén megbirkózott az elszívó. Az viszont újdonság a korábbi bejegyzés óta, hogy a honlap “Ajándék” menüpontjában feliratkozva extra szószt és egy pohár limonádét kaptok a szendvicsetek mellé. Ezt érdemes kihasználni, mert itt természetesen a limonádé sem átlagos, hanem thai bazsalikomos ízesítésű és csak szolidan édes, inkább frissítő hatású.

FacebookTöLTő
Honlapwww.tolto.net
Cím: Wesselényi utca 31.
Nyitva tartás:
H-CS: 12:00-20:00
P-SZ: 12:00-21:00
V: 12:00-21:00