2015. június 7., vasárnap

Kantin - rendelés

Ismét győzött a lustaság, és rendeléssel oldottam meg a hétvégi ebédemet, de ezúttal a változatosság kedvéért pizza helyett hamburger mellett döntöttem. A Kantin Cleveland Indians fantázianevű szendvicsét választottam, ami a leírás szerint egy minimum 18 dekás marhahús pogácsát, sajtot, zöldségeket, valamint extra csípős jalapeno paprikát tartalmaz – mindezt 1390 forintért.

Cleveland Indians hamburger

A rendeléstől számítva kb. fél óra múlva meg is érkezett a futár a szép nagy burgerrel. (Láthatjátok a fejlődést a King Burger Express-es poszt óta, most már egy gyufás skatulya is szerepel a képen a méretek érzékeltetése miatt!). A buci a klasszikus, édeskés ízű, ami sajnos nem lett megpirítva, ezért jól magába is szívta a szósz egy részét. Még jó, hogy nem spóroltak vele, így jutott a sajt tetejére is. A mennyiségre szerencsére a többi összetevővel kapcsolatban sem panaszkodhatok: a méretes hús felett sok jalapeno alatta pedig korrekt adag paradicsom, uborka és saláta kapott helyett. Ront az összképen, hogy paprikából hiába van sok, a beígért „extra csípős” helyett egy elég szolid verzióról van szó – de ez igazából nem lepett meg, és az ízével semmi baj sincs. A hús is kifejezetten finom, lazán kitölti a szendvicset, és pont olyan vastag, hogy határozottan domináljon, viszont ne nyomja el zöldségek és a sajt ízét. Nem mértem le, de abszolút hihető, hogy eléri a 18 dekás súlyt.

Cleveland Indians hamburger - szétnyitva

Cleveland Indians hamburger - belső tartalom

A hamburger összességben mennyiséget és minőséget tekintve is teljesen rendben van, viszont a buci az én szememben egyértelműen gyenge pont. Egy ilyen minőségű marhahús jobbat érdemel ennél a retró-hatású, puffancs-szerű zsemlénél. El tudom képzelni, hogy máskor is rendelek innen, mert az ár/érték aránnyal végül is elégedett vagyok, de előtte még biztosan kipróbálok pár másik helyet.

TIPP: ha a rendeles.kantin.hu oldalon keresztül rendeltek, és beírjátok a „KANTIN” kedvezménykódot, akkor kaptok egy adag mogyorókrémmel töltött mini fánkot ajándékba.