2015. május 8., péntek

King Burger Express

Most már tényleg az összes tipikus gyorskaja megtalálható a Móricz Zsigmond körtéren, ráadásul éjjel-nappal. Egy ideje ugyanis a gyros és a pizzaszelet mellett hamburgert is ehetünk buliból hazafele menet, hiszen megnyílt a King Buger Express. Mivel a Pizza King csoport tagjáról van szó, a korábbi tapasztalataim miatt kétségeim voltak a minőséget illetően, de a kíváncsiság azért rávett egy kóstolásra. Egy esélyt úgyis megérdemelt a hely, és az igencsak kedvező ár miatt (390ft egy alap burger) bíztam benne, hogy nem fogok nagyot csalódni.


King Burger Express - hamburger

A gyorsétteremnek van kiülős része is, de ottjártamkor az esős idő miatt nem volt használatban, belül pedig elég szűkös a hely és erős az olajszag, így inkább elvitelre kértem két kis hamburgert és hozzá egy szelet sajttortát desszertnek. A szendvicsek nem túl nagyok (a kép talán csalóka, mert csak utólag jutott eszembe, hogy odatehettem volna valamit viszonyítási alapként; legközelebb majd okosabb leszek), de sebaj, inkább a méreten spóroljanak az összeállításkor, mint a minőségen. A buci az édeskés ízű, kissé retró jellegű verzió, ami nem a kedvencem, de itt illik az összképbe, ízre egészen rendben van, és belülről kapott egy kis pirítást. A felső részére rátapadva megtalálható a sajt és a King Burger szósz keveréke, sajnos az utóbbi íze nem igazán érződik, de a sajt magában is finom. A legkellemesebb meglepetést a hús jelenti: ugyan nem tölti ki az egész szendvicset, de teljesen korrektül, bizalomgerjesztően néz ki, és az íze sem okoz csalódást. A felsoroltakon kívül már csak minimális adag zöldség (egy kis darabka saláta, egy karika paradicsom, némi hagyma) van a hamburgerben. Ebből el tudtam volna viselni többet is, úgysem drága összetevőkről van szó, nem biztos, hogy jó ötlet ezeken spórolni. Viszont így legalább egyértelműen a hús uralja a szendvicset, minden egyes falatban dominál az íze, és ez ebben az esetben jót jelent.


King Burger Express - hamburger szétnyitva

A King Burger Express sem minőségben sem mennyiségben nem veszi fel a versenyt Budapest legjobbjaival, de nyílván nem is ez volt a cél, és árban is egészen más kategóriát képvisel, az ár/érték aránya pedig dicséretes. A kis hamburger lényegesen jobban megéri például egy mekis sajtburgernél, kettővel már egészen jól lehet lakni, így a nap bármely szakában kedvező étkezési lehetőség a Móricz Zsigmond körtér felé járók számára.


King Burger Express - sajttorta (Gelatiamo)

Essen pár szó a sajttortáról is: a Gelatiamo termékét lehet megvásárolni 500 forintos áron, és a honlap leírása szerint egy „tejszínes, mascarponés sajttora, vaníliás piskótával, eperöntettel díszítve”. Mérsékelten édes, finomnak végül is finom, de semmi extra nincs benne, ami miatt másnak is ajánlanám. Szerintem inkább az egy köpésre lévő fánkostól válasszatok desszertet.