2019. augusztus 6., kedd

Blue Agori

Most már tényleg nem kell elhagyni a belvárost, ha egy jó gyrost szeretnétek enni! Eddig sem volt rossz a helyzet, de a Kerkyra azért nincs az abszolút központban és talán a Kálvinon lévő PitaGorasz is sokaknak kiesik, viszont a Deák téren nagyon sok ember megfordul, és onnan csak egy köpésre van a Blue Agori.


A környéket figyelembe véve nem meglepő, hogy az átlagosnál kicsit magasabbak az árak (a pita 990 Ft, a tál pedig 1790), de legalább minőségi kaját kapunk a pénzünkért. A gyros esetében a hús mindig sarkalatos kérdés, és itt kétes eredetű, gyanúsan erősen fűszerezett cafatok helyett kellően átsütött, ízletes csirke került a tányérra, ez volt az egész étel legerősebb pontja. A sült krumpli mirelit és szerintem a pita sem saját készítésű, de igazából egyikkel sincs baj, a közepes szintnél simán jobbak. A zöldségek (paradicsom, hagyma, olivabogyó) finomak, a házi tzatziki pedig kifejezetten ízlett, egészen sűrű, krémes állagú, tartalmas cucc.


A gyros tállal pont jóllaktam, de egy pita szinte biztosan kevés lett volna, az ránézésre kisebbnek tűnt a szokásos adagnál. Így ár-érték arány tekintetében a számomra etalon Kerkyra szintjét nem éri el a Blue Agori, de ettől még helyet érdemel a budapesti élmezőnyben, és nem csak a kedvező elhelyezkedése miatt. 

Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-22:00
CS-P: 11:00-23:00
SZ-V: 12:00-22:00