2019. július 30., kedd

Séf Asztala

2017 elején egy jónevű séf (Wolf András) azzal a céllal nyitott éttermet a Westend-ben, hogy egyszerű, de minőségi ételeket kínáljon a jó esetben is csak középszerű kifőzdék között. Azóta a Séf Asztala már nem újdonság, viszont úgy tűnik a népszerűsége nem csökkent, tehát az elképzelés működőképesnek bizonyult.


Az már elsőre is látszik, hogy tényleg nem a szokásos plázás kajáldáról van szó, az elkülönített vendégtérnek köszönhetően már a hangulat is más, kicsit egy hagyományos étteremre emlékeztet. A étlap gerincét a rántott hús adja, pont mint a Buja Disznó(k) esetében, de itt nehezebb ezzel nyerni. A Hold utcai piacon egymás mellett sorakoznak az átlagnál magasabb árakkal dolgozó, cserébe finom, különleges ételeket áruló helyek, a Westendben viszont jó pár olyan kajálda van, ahol olcsóbban lehet rántott húst venni, és ezekkel összehasonlítva a Séf Asztala elég drágának tűnik. 



A látszat azonban nem teljesen állja meg a helyét, mert például a csirkemell filé üdítővel és körettel együtt 1790 forintba kerül, ami nem sokkal több, mint a kifőzdékben, és a minőségben is legalább ekkora különbség van. Tény, hogy a hús nem egy nagy szelet, ezen nincs mit szépíteni, viszont nagyon finom, a panírja pedig ropogós, ennél többet nehezen lehetne kihozni belőle. A sült krumpli mirelit, de jófajta, és jól van kisütve. Ez a páros nem egy nagy extra, nem nyűgözött le, de a plázában nem igazán van ezzel egy kategóriában mozgó konkurencia, szóval jó választásnak tartom. Még jobb lenne, ha lecserélnék az alig használható műanyag evőeszközöket, és ezzel tovább távolodnának a gagyi büféktől.


Desszertnek kértem egy kis adag krumplinudlit is (590 Ft) vaníliaöntettel és cukrozott mákkal. Na, ez már olyan étel, amit annak is érdemes megkóstolnia, aki amúgy elkerülné a Séf asztalát, mert nem akar többezer forintot költeni egy gyorsétteremben, főleg nem valami olyasmire, mint a rántott hús. Nagyjából 2 gombóc fagyi árába kerül, és egy szuper desszert, amit nem sok helyen lehet kapni.
Nyitva tartás:
H-P: 9:00-21:00
SZ: 11:00-21:00
V: 11:00-20:00