2019. augusztus 13., kedd

Budapest Coffee Stand

Szerintetek mekkora helyre van szükség egy kávézóhoz, ahol frissen elkészített, finom kávét adnak? Nos, aki 3 négyzetméternél többre tippelt, az bizony tévedett, a Budapest Coffee Stand ugyanis maximum ekkora alapterületen működik és most már két üzletük is van.


Ennyi helyen pont elfér az őrlő, a kávéfőző, pár egyéb kávés eszköz és persze a barista, de a vendégek már nem. Ők a pult kinti részén állhatnak, vagy leülhetnek az utcára kitett néhány asztalhoz, de a Coffee Stand hosszas ücsörgés helyett, úgyis inkább gyors, útközbeni koffeinbevitelre ideális. Arra viszont nagyon, mert hiába a miniatűr hely, a kávé minősége egyáltalán nem szenved csorbát, az alapanyagra és az ekészítésre is odafigyelnek. Amikor ott jártam, éppen az Awaken nevű hazai pörkölő brazil kávéja volt az őrlőben, ebből ittam egy eszpresszót, és kifejezetten ízlett. Az újhullámos, világos pörkölésű babokból készített ital abszolút nem volt keserű, de túl savas sem, így a klasszikusabb kávékat kedvelők számára is jó választás.


Szóval, ha a Békési vagy a Dob utca felé jártok, érdemes megszakítani a rohanást pár percre, és megállni egy gyors, finom kávéra, hogy aztán újult erővel mehessen tovább a napi rutin. Nagyon örülnék, ha egyre több pár négyzetméteres, üresen álló helyen nőne ki a földből egy-egy hasonló kávézó!


Nyitva tartás:
H-P: 7:30-17:30
SZ-V: 8:30-18:00

Cím: Dob utca 11.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-19:00
SZ-V: 8:30-18:00