2019. május 1., szerda

Buono Bistro (#2)

A Buono Bistroról nem sokkal a nyitást követően írtam (akkor még Il Treno Bono volt  a hely neve), és azóta többször is előfordult, hogy visszatértem ide. Az étlapon a kategóriák állandóak (levesek, saláták, tészták, roston sültek, pizzák és desszertek), a bennük szereplő ételek viszont minden évszakban változnak egy kicsit. Pont annyit, hogy ne unjunk rájuk, mindig találjunk köztük valami újat, de azért megmaradjanak az ismerős ízek.


A kiszolgálás módja kissé megváltozott az indulás óta, most már a pultnál kell kérni és fizetni. Ebédidő környékén néha eléggé meg tud nőni a sor, viszont ezután már nincs más dolgunk, mint leülni egy szimpatikus helyre, és megvárni, amíg a pincér hozza a kaját. Ez gyorsan megtörténik, a főételekre is csak pár percet kell várni, a levest pedig szinte azonnal megkapjuk.


Én egy fetás parajkrémlevessel (magában 850 Ft, főétel mellé 650 Ft) kezdtem a kóstolást, és ezúttal sem kellett csalódnom a Buono Bistro által kínált minőségben. A közepesen sűrű, krémes spenóthoz passzolt a sajt enyhén sós, karakteres íze, a kifli pedig friss és puha volt. Ahogy általában a roston sültek többségét most is a csirkéből készült ételek tették ki, ezek közül a citromos pankómorzsás csirkemellett választottam (1740 Ft), amihez köretként vegyes saláta és vajas-petrezselymes újkrumpli járt. Nagyjából ilyen az, amikor egy modernebb helyen készítik el a rántott húst: a lényeg ugyanaz marad, nem vállalunk kockázatot, ha ezt rendeljük, mégis van benne némi újítás. A ropogós panírnak tényleg volt egy enyhén citromos íze, a hús pedig sikerült nem szárazra és nem is zsírosra sütni. 


Az eddigi látogatásaim alapján ki merem jelenteni, hogy egészen stabil a színvonal, mindig elégedetten távoztam, és a nyitás óta talán az adagok is nőttek egy kicsit. A Buono Bistro még mindig nem az a hely, ahol kajakómával küzdve fogunk felállni az asztaltól, de egy gyors, könnyű és a minőséghez képest nem drága ebédhez, vacsorához változatlanul remek választás.
Időközben a Corvin Plázában és a KÖKI Termálban is nyitott egy Buono Bistro.

Nyitva tartás:
H-SZ: 10:00-22:00
V: 10:00-20:00