2019. május 19., vasárnap

Pizza Manufaktura (#2)

Na, ez a stabilitás! Több dolog is változott a Pizza Manufakturánál az elmúlt pár évben (elköltöztek, frissült az étlap), de a minőség végig ugyanolyan király maradt. Időközben találtam pár másik helyet, ahol hasonlóan finom pizzát adnak, de olyant még most sem tudok mondani, ami egyértelműen jobb ennél. 


Az árak nem szálltak el, jelenleg 1200, 1500, illetve 1700 forintba kerülnek a “basic”, a “more” és a “royal” kategóriába sorolt ételek, és a legolcsóbbakat is érdemes kipróbálni. Igen, tényleg azt állítom, hogy itt 1200 forintért nem pusztán vállalható, hanem baromi jó pizzát lehet kapni! A magasabb árkategória pedig valóban prémium szintet jelent, én például ezúttal a Crudo-t kóstoltam meg, amire paradicsomszósz, prosciutto crudo sonka, garana padano sajt, rukkola és mozzarella került. Természetesen most sem csalódtam - ahogy itt még egyszer sem. Tökéletesre sütött, vékony, de nem száraz tészta, rajta pedig friss, ízletes feltétek - szuper! Akárhányszor eszek itt, az első falatnál mindig meglepődök, hogy mennyire jó a pizza.


A költözés egyébként nem jelent nagy változást, hiszen nem mentek messze, a hely hangulata ugyanolyan maradt, és a vendégtér sem lett nagyobb. Még mindig nem a körítésen van a hangsúly, hanem a pizzán, amit tányér helyett most is egy kartonlapon szolgálnak fel, evőeszköz pedig változatlanul nincs. Ez azonban a vendégeket egyáltalán nem zavarja, de miért is zavarná, ha ennyi pénzért ilyen minőségű kaját kapnak. Nagyon remélem, hogy újabb 3-4 év múlva ismét hasonlóan jókat tudok majd írni a Pizza Manufakturáról, hiszen, ha tartják ezt a színvonalat, akkor időnként simán megérdemelnek egy ehhez hasonló, dicsérő bejegyzést.

Facebook: Pizza Manufaktura
Cím: Lónyay utca 9.
Nyitva tartás:
H-P: 11:00-21:00
SZ: zárva
V: 11:00-21:00