2018. november 6., kedd

Bajnok Palacsinta

Nem az adagok mérete alapján szoktam célpontokat választani, de az 50 centis óriáspalacsinta azért mégiscsak olyan dolog, amit mindenképpen meg akartam nézni. Igen, jól írtam: valóban egy fél méter átmérőjű, brutális palacsinta-szörnyről van szó, amit a Bajnok Palacsinta Egyesület készít, és az alábbi képen a fele sem látszik.


Az egyesületnek nincs állandó nyitva tartása, a honlapjukon és a facebook-oldalukon lehet követni, hogy az aktuális héten melyik napokon milyen ízesítésű palacsintákat készítenek. Ha megvan a megfelelő időpont, akkor menjetek a Bajnok utcába, és ne riasszon el az ajtón lévő tábla.


Egy egyszerű, feltűnésmentes szuterén helyiségbe fogtok érkezni, aminek (talán éppen a masszív palacsintaillat miatt) mégis barátságos a hangulata. Ha egy 1500 forintos adományjeggyel támogatjátok az egyesület működését, akkor megkóstolhattok egy óriáspalacsintát az aktuális választékból - vagyis ennyibe kerül egy adag. Már említettem, hogy tényleg hatalmas méretű ez a desszert, és ehhez méltóan a töltelékkel sem spórolnak, szóval ide inkább ne akkor gyertek, ha már túl vagytok egy kiadós vacsorán, és ennétek valami édességet.


A bounty-s verzió például úgy néz ki, hogy a tésztát megtöltik kókuszkrémmel, összehajtják, majd a tetejére is tesznek még krémet, egy felszeletelt csokit, kókuszreszeléket, és az egészet még meglocsolják nutellával. Abba jobb nem belegondolni, hogy ez így összesen mennyi kalóriát tartalmaz, valahol a “baromi sok” és a “rengeteg” között lehet a pontos érték. A jó hír viszont az, hogy az óriáspalacsintának nem csak a mérete, hanem az íze is említésre méltó, így még a hatalmas adag utolsó morzsáit is örömmel tüntettem el. Nem azt mondom, hogy sokkal finomabb, mint egy normál palacsinta, de jó volt a tésztája és a kókuszos krém is ízlett - a bounty-t és a nutellát pedig úgyis mindenki ismeri. Szóval, ha szeretitek a palacsintát és a különlegességeket, akkor ezt a helyet egyszerűen kötelező kipróbálnotok. Érdemes folyamatosan figyelni, éppen mik szerepelnek a kínálatban, és akkor menni, amikor a kedvenc csokitokra kerül a sor. Én például a snickers-es verzióra biztosan le fogok csapni.


Nyitva tartás:
Általában szerdától szombatig 18 és 21 óra között, de a fenti linkeken láthatjátok az aktuális infót.