2018. szeptember 16., vasárnap

Habos Gofri

Azért a divatos street food újdonságok mellett a régió jó dolgok sem vesztek el teljesen! A Ferenciek terénél például igazi klasszikus, retró gofrit lehet kapni, amit nem csak a nosztalgia miatt érdemes kipróbálni. Nem készítenek a tésztából tölcsért, nem is kombinálják a hot doggal, itt tényleg nincs semmi hangzatos extra, a Habos Gofri népszerűsége mégis töretlen. 


Ebben pedig valószínűleg igen nagy szerepe van annak, hogy olcsón árulják az édességet, ami az árához képest elvárható minőséget simán hozza, sőt, bizonyos esetekben még felül is múlja. Sokféle feltét (pudingok, gyümölcsdarabok, krémek, lekvárok) közül választhatunk, és a kóstolgatást megkönnyíti, hogy felesben is lehet kérni - ráadásul felár nélkül. Vagyis, ha a gofri egyik felére mondjuk csokipudingot a másikra pedig túrókrémet kérünk, az pont ugyanannyiba (konkrétan 240 forintba) kerül, mintha ugyanaz a feltét lenne az egészen.

Több ízt is próbáltam már, és mindegyik teljesen korrekt volt, az eddigi kedvencem viszont egyértelműen a málnahab. Először tartottam tőle, hogy nagyon műanyag vagy túl édes lesz, de inkább pont egy kellemesen frissítő fanyarság jellemző rá. Szerencsére a pudingok illetve a krémek sincsenek agyoncukrozva, nem pusztán az édes íz dominál bennük. Nem azt mondom, hogy ezek olyan gofrik, amikért megéri eljönni a város másik feléből (a tészta például kicsit száraz, és önmagában talán íztelen is lenne), de, ha a környéken jártok, és megkívántok valami desszertet, akkor egy kis kitérőt azért érdemes tenni a Habos Gofri felé.



Facebook: Habos Gofri
Cím: Ferenciek tere 4.
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-21:00