2017. szeptember 16., szombat

JarFood

A JarFood nevű ételkiszállító céggel már régóta szemezek, de nem elsősorban a náluk kapható kaják miatt, inkább a csomagolás keltette fel az érdeklődésemet. A koncepció egyszerű, mégis ötletes: (majdnem) minden fogást befőttes üvegekbe pakolnak, aztán ezeket vákuumos eljárással tartósítják. Ez nem csak jól néz ki, hanem praktikus is, hiszen így tovább marad meleg az étel, szükség esetén könnyebben tudjuk szállítani, és kevesebb hulladék keletkezik. Az üvegeket vissza is lehet váltani, 10 darab után 300 forint kedvezményt kapunk a következő rendelésből. Ha pedig nem gyűlik össze ennyi, akkor is több hasznát lehet venni egy ilyen üvegnek, mint egy papírdoboznak, ami úgyis csak a szemetesben landolna.


Ez eddig igazán jól hangzik, modern és környezettudatos, de mégiscsak ételről van szó, ezért cseppet sem mellékes kérdés, hogy a kiszállított kaja mennyire finom, és jól lehet-e lakni vele. A JarFood választéka kellően széles, a fittnesz kategória mellett helyet kaptak az étlapon a magyaros főételek, levesek, főzelékek, de kérhetünk tésztát vagy piadinát (ez nem üvegben érkezik) is, és desszertekből sincs hiány. Én a ‘Pokoli jar’ nevű főételt (1690 Ft, csirkemell, olivabogyó, bacon, kolbász, sajt, jalapeno, basmati rizs) és egy adag mákos nudlit (790 Ft) rendeltem. A honlap 60-80 perces szállítási időt ígér, ezzel szemben a futár kevesebb, mint 40 perc alatt megérkezett.


A zacskóban volt egy étlap is, amin feltüntették, hogy az egyes fogások milyen méretű üvegekben vannak. Ebből lehet következtetni az adagok méretére, ezért érdemes lenne ezt az információt a honlapon is megjeleníteni. Egyébként ránézésre a főétel mennyisége kicsit kisebbnek tűnt az átlagosnál, a desszerttel viszont bőkezűbben bántak. A képeken talán nem annyira látszik, de elég jól néz ki, ahogy a Pokoli jar összetevőit egymásra rétegezték az üvegben, és így a tálalás is egyszerűbb. Minőséget tekintve nem tudok sokat elmondani a kajáról: hozta azt a csípős, magyaros ízvilágot, amire számítottam, szóval elégedett voltam vele. Kolbászból jöhetett volna több, mert az sajnos eléggé elveszett a többi alapanyag mellett, ezt leszámítva stimmeltek az arányok.


Egy ilyen adag önmagában még nem garantálja a jóllakást, érdemes levest vagy desszertet is rendelni mellé, esetleg valamelyik menüt választani. Részemről a mákos nudli jó döntésnek bizonyult, mert kifejezetten ízlett (a tészta állaga és a mák cukrossága is bejött) és azzal együtt viszont már bőven elegendő volt a mennyiség, az édesség egy részét meg is hagytam későbbre. Ha a főételek nagyobb adagot tennének ki, akkor határozottan ajánlanám a JarFood-ot, így viszont kevésbé egyértelmű a helyzet, hiszen 1700 forint körüli áron már sok helyről tudunk ennél kiadósabb fogásokat is rendelni. Mondjuk náluk is vannak olcsóbb ételek, lehet, hogy ki fogom próbálni, azok milyen ár-érték arányt képviselnek.

Facebook: JarFood.EU Házhozszállítás
Honlap: www.jarfood.eu
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-22:00