2017. szeptember 11., hétfő

Corvin Café & Bistro

Van Budán, a rakpart közelében egy könnyen megközelíthető, mégsem túlságosan szem előtt lévő, nagyon hangulatos tér. Ennek az egyik sarkában található a Corvin Café & Bistro, ami kifejezetten passzol ebbe a környezetbe. Nem tudom konkrétan megmagyarázni, hogy miért, de már akkor egy kellemes, mediterrán légkör vett körül, amikor megérkeztem, és ez csak tovább erősödött a vacsorám közben.



Az étlapot böngészve Bikás parkban lévő Soleil Bistro jutott eszembe, itt is hasonló a kínálat, de ezúttal sikerült kitartanom az elhatározásom mellett, és tényleg könnyű ételt választottam. A wrapokat a pincér nem igazán ajánlotta, ezért inkább egy tonhalas salátát (1590 Ft) kértem, bemelegítésnek pedig jalapenos sajtkrémlevest (980 Ft). Ebbe bőségesen kerültek jalapeno karikák, így csípősség szempontjából sem vallott szégyent, és az ízét tekintve is abszolút rendben volt. Még jobban bejött volna, ha mennyiségre kicsit kevesebb, viszont sűrűbb és krémesebb, de így is jó értelemben véve hozta a mozis hangulatot.



A salátával is elégedett voltam, a friss zöldségek tetejére bőven jutott tonhal, a kiflidarabokkal együtt pedig meglepően laktató étel lett belőle, ami sokáig eltelített. Semmi extra, nem egy olyan fogás, amit máshol nem lehet megkapni, de a Corvin Café nem is feltétlenül az a hely, ahova elsősorban a különleges ételek miatt járnak vissza a vendégek. Itt a körítés is nagyon sokat dob az összképen, a szép környezet és a kifejezetten kedves kiszolgálás megteszi a hatását. Ahogy napnyugtakor ettem a salátámat, olyan érzésem volt, mintha egy olasz tengerparti városka egyik vendéglőjében ülnék és igazán jól esett elmerülni ebben az illúzióban. Az ilyen pillanatok gyakran fontosabbak, mint az, hogy minden egyes falat gasztronómiai csúcsteljesítmény legyen, egy hangulatos vacsorához pedig remek választás ez a hely.
Nyitva tartás:
V: 9:00-21:00