2017. június 21., szerda

Pizzica

Nem hiszem el, hogy ezt a helyet eddig nem ismertem! A Pizzica már évek óta működik a Nagymező utcában, én meg eközben a legtöbb esetben teljesen átlagos, könnyen felejthető pizzákat kóstoltam. Persze ennek is megvan az előnye, hiszen így még jobban tudom értékelni amit itt kaptam, és bátran ki merem jelenteni, hogy ezek a szeletek magasan kiemelkednek a budapesti mezőnyből.


Alapból a vékonytésztás verziót kedvelem jobban (amiben a Pizza Me még mindig nagy kedvencem), a Pizzicában pedig vastagabb, négyszögletes szeleteket árulnak, de azok olyan jók, hogy egyszerűen lenyűgöztek. Persze nem olcsók, 290, 350 vagy 490 forintba kerül egy-egy darab, de a legdrágább kategóriában már például szarvasgombakrém is szerepel a feltétek között. Ha ez túlságosan úri sznobizmusnak hangzik, akkor kóstoljatok meg egyet a 290-es csoportból, és pár falat után meg fogjátok érteni, miről beszélek. A tésztája ugyanis mindegyik szeletnek király, egyszerre tud ropogós, puha és könnyed lenni - ennyire jól még a nagykönyvben sincs megírva!


Ez a kiindulási alap már félig biztosítja a nyert ügyet, és itt a siker másik felét sem bízzák a véletlenre, ugyanis a feltétek kivétel nélkül hibátlan minőségűek. Ne arra számítsatok mozzarella vagy sonka címén, mint az olcsó szeletbárokban, egyértelműen érződik, hogy a Pizzicában teljes más alapanyagokkal dolgoznak. 



Emellett az ízek párosításában is profik: a már említett szarvasgombás krém például annyira tökéletesen passzolt a számomra pizzától eddig totál idegennek tűnő krumplihoz, hogy végül ez az összeállítás lett a kedvencem, és a közel ötszáz forintos ár ellenére is fogok még venni belőle. Nektek is ajánlom, hogy tegyetek itt egy próbát, hiszen egy szelettel nem veszthettek sokat, viszont egy igazán különleges ízélménnyel gazdagodhattok.

Facebook: Pizzica
Honlap: www.sandwich.hu
Cím: Nagymező utca 21.
Nyitva tartás:
H-CS: 11:00-00:00
P-SZ: 11:00-03:00