2017. április 16., vasárnap

Törökméz

Amikor először reggelizőket kerestem, akkor az volt a célom, hogy olyanokat találjak, ahol viszonylag gyorsan és olcsón meg lehet oldani ezt az étkezést. Van azonban egy másik kategória, ami mostanában egyre népszerűbbnek tűnik. Ezek a helyek drágább, egy átlagos ebédmenü árát elérő fogásokat kínálnak, és elsősorban nem a koránkelőket, inkább a nyugodt, késői reggelire (nehezen áll rá a kezem a “brunch” kifejezésre) vágyókat célozzák meg.


A Törökméz is ilyen, és az itt tett látogatásom alatt egyértelműen látszott, hogy nagy erre az igény. Nagyjából 25-30 vendég tud leülni, és folyamatos volt a teltház, a pincérek megállás nélkül pörögtek. A konyha viszont nem tudta tartani a nagy tempót, mert egy spenótos-fetasajtos omlettre (1190 Ft) is 45 percet kellett várnom. Nem siettem sehova és könyv is volt nálam, szóval könnyen el tudtam ütni az időt egy finom cékla-répa-alma-gyömbér turmix (990 Ft / 3dl) kortyolgatása közben. Így aztán a csúszás csak azért zavart, mert szívesen írnám, hogy a “Törökmézben minden hibátlan volt”, viszont ezek után nem éreznem őszintének a kijelentést.


Pedig a hosszú várakozási időt leszámítva minden klappolt. A berendezés egyszerű, de hangulatos, a kiszolgálás kedves, a választék bőséges és sokszínű, az omlettemre pedig megérte várni. Semmi extra, de ezt a kaját pont így kell elkészíteni. Már az sem általános jelenség, hogy a tojásnak jó íze van, de itt az volt és a végeredmény sem lett olajos vagy nehéz. Spenótot és sajtot nem csak mutatóba tettek bele, hanem egész jól lefedték velük a teljes ételt, így minden falatba jutott legalább az egyik feltétből. Persze akármilyen finom is, az ára miatt nem a legideálisabb mindennapi választás, viszont, néha azért érdemes megengedni magatoknak egy ilyen reggeli luxusát, mert utána garantáltan jobb kedvvel vágtok majd neki a napotoknak!

Facebook: Törökméz
Honlap: torokmez.hu
Cím: Margit utca 27.
Nyitva tartás:
H-P: 8:00-22:00
SZ: 8:00-16:00