2017. január 18., szerda

Burger Pizza Stop

Az esetek többségében olyan helyekről írok, amik a maguk kategóriájában igazán magas minőséget képviselnek vagy valami különlegességet kínálnak, és bármelyik esetről is legyen szó, ezt bizony meg kell fizetni. A mostani bejegyzés alanya viszont a nagyon kedvező áraival hívta fel magára a figyelmemet, és azzal, hogy ehhez képest teljesen korrekt kaját adnak. Az ugyanis egyáltalán nem megszokott, hogy a 45 centis pizzák árai 1200-tól 1800 forintig terjednek.

Így hát kissé szkeptikusan, de annál kíváncsibban indultam meg a Ráday utca felé, hogy megnézzem, mégis mit adnak ennyi pénzért. Egy aprócska helyről van szó, ahova nem is lehet beülni, csak az utcáról tudunk kérni hamburgert vagy pizzát elvitelre. Kiszállítás egyelőre nincs, január vége felé már tervezik a beindítását, de ha idetelefonáltok, akkor elkészítik a rendeléseteket, mire ideértek. Én nem így tettem, ezért nagyjából negyed órát kellett várnom, amíg elkészült a pizzám, és, hogy addig se fagyoskodjak, kaptam egy forró teát ajándékba. Figyelmes gesztus, ami még szimpatikusabbá tette az amúgy is kedves kiszolgálást.


Aztán kezembe kaptam a dobozt, és siettem haza, hogy minél hamarabb nekiugorhassak az igencsak jó illatokat árasztó kajának. A “Negyedeld” nevű pizzát (1500 Ft) választottam, ami a margherita, a magyaros, a vega valamint a kolbászos összeállításokból tartalmaz egy-egy negyedet. Ez nem csak akkor jó döntés, ha sok különböző feltétet szeretnétek megkóstolni, hanem például egy nagyobb társaság esetén is, hiszen jó eséllyel mindenki talál egy számára szimpatikus szeletet.


A dobozt kinyitva egyből látszik, hogy ez a pizza nem a prémium kategóriában utazik, de ez irreális elvárás lenne ezért az árért, és amúgy sem látom sok értelmét annak, hogy a nagyjából háromszor ennyibe kerülő termékekkel hasonlítsam össze. Ha viszont az olcsó pizzák mezőnyét nézem, akkor ennek a példánynak bizony nincs miért szégyenkeznie. Nem kiemelkedő, de korrekt minőség, közepesen vastag, puha tésztával és rendben lévő feltétekkel. Igazából csak a túl széles perem zavart, talán jobb lenne, ha 45 helyett mondjuk 43 centi lenne az átmérő, viszont nem jó pár falat üres tésztában végződne minden szelet. Oké, ezt a részt akár meg is hagyhattam volna, mert egy ekkora adaggal még a szélek elfogyasztása nélkül is piszkosul jól lehet lakni, de az mégsem ugyanaz, mint amikor alapból nincs ott. Ezt leszámítva a pizza simán hozta azt a színvonalat, ami az árához képest elvárható - sőt, annál még többet is! Még egyszer mondom, tényleg nem egy Pizza Me-szintre kell számítani, hanem a saját kategóriájában értékelni ezt a verziót. Az aluljárós, szeleteket áruló helyekkel ellentétben azt simán el tudom képzelni, hogy a Burger Pizza Stopnál máskor is megálljak. Ezek után a hamburgerük is megérdemel egy próbát!
Nyitva tartás:
H-V: 10:00-22:00