2016. október 26., szerda

Steamhouse Cafe

A Batthyány téri vásárcsarnokot mindig is fájóan kihasználatlannak, kihagyott ziccernek éreztem. Az első szinten lévő élelmiszerbolt egész forgalmas, az emeleten viszont alig lézeng pár ember, ami érthető, hiszen nem is nagyon van miért felmenni oda. Vagyis korábban nem volt, de most már ott a Steamhouse Café, ahol remek kilátás mellett lehet feltölteni a koffein,- és édességraktárakat. Természetesen az újhullámos kávézók általános jellemzői erre a helyre is igazak, a választék ismerős, és az árszabás sem okoz meglepetést. Az azonban már említésre méltó, hogy, ha az ablaknál ültök le, és kinéztek, akkor ezt látjátok:


Lehet, hogy ez már nem sok embert hat meg, de én egyszerűen nem tudom megunni. Miközben nézelődtem, megérkezett a dupla eszpresszóm (550 Ft) és a brownie-m (450 Ft). A kávé éppen egy costa rica-i példány volt, amiből 20 grammot használtak fel az elég erős és karakteres ízű duplához. A pohár ne tévesszen meg senkit, ez a fekete nem olyan, mint amit mondjuk egy pályaudvari presszóban tesznek a vendég elé, hanem pont a szöges ellentéte annak. Keserűséget nyomokban sem tartalmaz, cserébe intenzíven citrusos és igazán finom.



A brownie-t (ahogy a többi süteményt is) házilag készítik, és ez abszolút érthető húzás, hiszen, ha ilyen minőségben tudnak sütni, akkor nincs szükség beszállítókra. Masszívan kakaós, visszafogottan édes, omlós állagú cucc, ami egy kézműves cukrászda pultjából sem lógna ki. Remek társ lehet például egy capuccino mellé, de azoknak is érdemes megkóstolni, akik hozzám hasonlóan inkább tej nélkül szeretik a kávét.


A Steamhouse Cafe tehát mindenképpen ajánlott hely, jó volt látni, hogy végre tényleg van miért felmenni a vásárcsarnok lépcsőjén. Kedves kiszolgálás, finom kávé és süti plusz a panoráma - ez így elég ütős kombinációt alkot.
Nyitva tartás:
H-P: 8:30-19:00
SZ: 9:00-15:00