2016. október 21., péntek

Napfényes Étterem

A Ferenciek terénél lévő Napfényes Étterem olyan hely, ahova valószínűleg rendszeresen vissza fogok járni, ha egy jót akarok enni. A környezet tiszta, igényes, a kiszolgálás udvarias és gyors, az árak barátságosak, az étlap pedig izgalmas, tele van olyan fogásokkal, amiket szívesen kipróbálnék. Mindössze egy dolog van, ami elsőre talán szépséghibának tűnhet, de valójában a legkevésbé sem az: egyáltalán nem használnak állati eredetű alapanyagokat.


Remélem az előző mondat nem riasztotta el a megrögzött húsevőket sem, mert, ha csak egy kis nyitottság is van bennük, ennek az étteremnek érdemes adniuk egy esélyt. Én a kijevi töltött szejtánt (2000 Ft) kóstoltam meg, és bíztam benne, hogy jó lesz, de még így is meglepődtem rajta, mennyire finom volt. Csupa érdekes íz került a tányéromra, és az étkezés végén semmiféle hiányérzet nem maradt bennem. Ez egyrészt a bőséges adagnak is köszönhető, másrészt viszont annak, hogy ez a fogás hús nélkül is teljes. A szejtánt sokszor gumis, szivacsos állagúra készítik el, ami könnyen el tudja venni még a vegánok kedvét is, itt azonban baromi jó volt, nem tiltakoznék, ha rendszeresen ezt kellene ennem. A “sajtkrém” viszont még ennél is nagyobb pozitív csalódást okozott: a növényi sajtoktól általában kiráz a hideg, de a Napfényes Étteremben egy olyan változatot töltenek a szejtán belsejébe, ami nem csak korrekt, hanem kifejezetten szuper. Érezhető rajta, hogy nem tejből készült, de egyáltalán nem rosszabb, inkább különlegesebb, szokatlanabb az íze, mint a hagyományos verziónak.

Ezzel a fogással tehát maximálisan elégedett voltam, és már várom, hogy újabb finomságokat kóstolhassak meg itt. Bőven lesz miből válogatnom, mert vannak tészták, saláták, pizzák, valamint néhány gluténmentes és nyers kaja is szerepel az étlapon. Minden nap van menü, amiben általában egy leves és három főétel közül választhattok kedvező áron. Az édesszájúaknak sem kell csalódniuk, hiszen sokféle vegán és nyers édesség is található a bejárat melletti pultban. Szóval, ha van kedvetek legalább egy étkezés erejéig szakítani a megszokott ízekkel, és nyitni valami újdonság felé, akkor ez a hely igazán jó választás.

Facebook: Napfényes Étterem
Honlap: www.napfenyesetterem.hu
Cím:
Napfényes Étterem és CukrászdaFerenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
Napfényes Étterem és Pizzéria: Rózsa utca 39.
Nyitva tartás:
H-P: 8:30-20:30
SZ: 9:00-17:00
(mindkét étteremnél)