2016. október 11., kedd

Diéta Pizza

Diéta és pizza - ez a két szó meglehetősen ritkán szerepel egymás mellett. Pedig egyértelműen van igény a gyorskaják egészségesebb, kalóriaszegényebb verziójára, szóval jó ötlet erre alapozni egy éttermet. A kérdés csak az, hogy ezek az ételek vajon finomak-e vagy csak egy kompromisszumos vészmegoldást nyújtanak a diétázók számára. Ezt teszteltem le egy rendeléssel.


A választékban levesek, hamburgerek, tészták és grillezett húsok is vannak, de első körben a pizzára voltam kíváncsi, mégiscsak az szerepel a hely nevében. A legtöbb ételtípuson belül négy kategóriára (zsírégető, paleo, fitt, klasszikus) oszlanak az ételek, így mindenki gyorsan megtalálhatja az étrendjének megfelelő fogásokat. Dicséretes, hogy sok esetben az összetevők is fel vannak tüntetve, jó lenne ezt mindenhol alkalmazni. 

Az én választásom a sonkás-gombás (1690 Ft) pizza fitt verziójára esett, amin a névadó összetevőkön kívül paradicsomos szósz és mozzarella szerepel, de mivel ez így még nem éri el a 2000 forintos minimális rendelési összeget, kértem rá csirkemellet is (+350 Ft) extraként. Kissé hidegzuhanyként ért az infó, hogy a várható szállítási idő másfél óra, de legalább szóltak előre, és így végül kellemes csalódást okozott, amikor 75 perc múlva ideért a futár. 

Sajnos a pizza időközben kicsit már kihűlt, de ennek ellenére is egészen jól nézett ki. A legszéle a kelleténél valamivel jobban megszáradt, de ezt a félcentis sávot leszámítva teljesen rendben van a tészta állaga. Az ízén érződik, hogy nem hagyományos lisztből készült, de nem valami fura, kellemetlen mellékízre gondolok. Egyszerűen csak más, mint a megszokott, és ez a különbség még jól is esik a sok egyforma ízű, átlagos pizza után, az pedig már csak hab a tortán, hogy a teljes kiőrlésű liszt még laktatóbb is. A feltétek terén már nincs ilyen különlegesség, de nem spóroltak velük, és a minőségüket tekintve sincs okom panaszra. 

A Diéta Pizza simán ott van a budapesti középmezőnyben, és felkerült azon helyek listájára, ahonnan később is szívesen rendelek. Fontos megjegyezni, hogy ettől még a pizza persze nem lett egy kifejezetten diétás kaja, de ez a verzió egészségesebbnek tűnik az átlagosnál és mivel ez nem megy az íz rovására, szerintem érdemes adni neki egy esélyt.

Facebook: Diéta Pizza
Honlap: www.dietapizza.hu
Cím: Nagyenyed utca 8-14. (Diéta Bistro)
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-16:00
Kiszállítás:
H-V: 10:00-23:00