2016. június 11., szombat

Butter Brothers

A legtöbb ember számára a pékségek leginkább a gyors, kényelmes reggeli elintézésekor jönnek szóba, vagy vészmegoldásként akkor, ha a nagy rohanás miatt minél gyorsabban szeretnének letudni egy napközbeni étkezést. A Butter Brothersre azonban nem így kell gondolni, ide egy klasszikus ebédre vagy éppen kávézni is érdemes betérni. Szokott lenni levesből és főételből álló menüjük is, ami most átalakítás miatt szünetel (hogy aztán később még jobb kajákat tudjanak majd kínálni), de az aktuális választékból sem esett nehezemre összerakni egy ebédet.


Két kakaós csigát illetve egy szendvicset kértem, és amikor mondtam, hogy mindezt itt szeretném fogyasztani, akkor a pultos srác figyelmeztetett, hogy ez szerinte sok lesz, inkább csak egy csigát vegyek. Érdekes, hosszú távon megtérülő módja ez az upselling-nek: ez alkalommal kevesebbet költöttem náluk, viszont a kedves kiszolgálás és a jótanács (mert valóban elég volt 1 csiga is) jelentősen növelte az esélyét annak, hogy később is visszatérjek. Persze ebből a szempontból a kaja minősége sem mellékes, de arról is csak pozitívan tudok nyilatkozni: a csiga omlós, nem túlcukrozott, viszont masszívan kakaós, és egy fél falat erejéig sem engedi meg magának azt a luxust, hogy száraz vagy íztelen legyen, a szendvics pedig remek példa arra, hogy van élet a felfújt, esetleg rágós zsemlébe szórt silány összetevőkön túl is. Könnyű, mégis tartalmas tésztájú ciabatta, benne friss zöldséggel és finom csípős kolbásszal.

Elsőre nem gondoltam volna, de ezzel a párossal tényleg jóllaktam, és utána sem lettem egyhamar éhes, mondjuk árban is egy szolidabb ebéd környékén jártam. A pontos összegre nem emlékszem, de a csiga a szendvics és a kávé 1500 forint körül volt. Ja igen, a kávé! Természetesen frissen őrlik, aztán egy La Marzocco géppel készítik el, a végeredmény pedig egy újhullámos kávézóban is simán megállná a helyét: erős, gyümölcsös, cseppet sem keserű. Szeretem, amikor egy komplett étkezést egy helyen meg tudok oldani, és nem kell átmennem máshova azért, hogy biztosan jó kávét vagy desszertet kapjak, ez pedig itt tökéletesen megvalósul. A sütik is baromi jól néztek is, és legközelebb tuti nem hagyom ki azokat sem.

Jól tudom, hogy ennek az árnak a feléből is jól lehet lakni, ha az egyre szaporodó albán pékségek valamelyikét (és mondjuk automatás kávét) választjátok, de elég egyszer megkóstolni a Butter Brothers termékeit, hogy lássátok, egészen más ligában játszanak, és ár/érték-arányt tekintve jobban megéri a drágább péksütik mellett dönteni. Ha újra lesz ebédmenüjük, biztosan vissza fogok térni, hogy azt is kipróbálhassam, de valószínűleg nem várok addig a következő látogatással.

Facebook: Butter Brothers
Cím: Lónyay utca 22.
Nyitva tartás:
H-P: 7:00 - 19:00 SZ: 8:00 - 13:00