2016. március 27., vasárnap

Gombro'c

Néha nem egyszerű legyőzni a lustaságot, és a jól bevált, közelben lévő lehetőségek helyett távolabbi célpontot választani egy ebéd (valamint egy új bejegyzés) kedvéért. Ilyenkor jönnek jól azok a helyek, amik valami olyan izgalmas újdonságot kínálnak, amivel könnyedén motiválni tudom magam. Ilyen például a Gombro'c is, ami a magyar konyha egyik klasszikus fogását, a gombócot helyezi szokatlan, és kifejezetten ötletes megvilágításba.

Gombro'c - az állandó választék

Hiszen nincs kőbe vésve, hogy ezeket a kis tésztalabdákat kizárólag szilvával, túróval vagy esetleg lekvárral lehet megtölteni. Így aztán a srácok szabadon engedték a fantáziájukat, és igazán különleges gombócokat találtak ki. Az alapkínálat hétféle sós, és hatféle édes összeállítást tartalmaz, ami már magában sem kevés, hiszen ezek közül szinte mindet azonnal megkóstoltam volna, de ezt még kiegészítik a szezonálisan kapható fogásokkal (márciusban éppen a mexikói levesek és gombócok voltak soron), hogy mindig legyen valami újdonság.

Gombro'c

Én sós verziók közül a gomburgert (nem nehéz kitalálni melyik két étel ötvözete) illetve az oldalassal töltött gombócot, desszert gyanánt pedig az édesek közül a snikerszt választottam. A rendelés leadása után nagyjából 10 percet kellet várnom, a kissé menza jellegű helyiségben, aztán szóltak, hogy elkészült a kajám. A tálalásról már legkevésbé sem a menza jutott eszembe, igazán ízlésesen helyezték az ételt a tálcára. Egy gombóc 650 forintba kerül, és mindegyikhez jár egy szósz is, ami a képen látható minikancsóban kerül a vendég elé.

Gombro'c - gomburger és oldalas

Kezdjük a közös nevezővel: a tészta puha, finom, és kellően visszafogott ahhoz, hogy a sós valamint az édes ízekhez is jól passzoljon. A labdák nem tűnnek nagynak, de eléggé laktatóak, másfél gombócnál járva már biztos voltam benne, hogy az ebéd végére nem maradok majd éhes.

Gombro'c - gomburger

Szerintem átlagosan kettővel jól lehet lakni, én hárommal már tele voltam. Persze így közel kétezer forintba kerül egy étkezés, és ennyiért már elég sok hely kínálatából lehet választani, az újdonság varázsa mégis a Gombro'c mellett szól. Valamint az is, hogy ezek a gombócok igazán finomak! Az ötlet nem pusztán érdekes, hanem határozottan működőképes. Nem fine dining ez, pusztán jó dolgokat rejtő remek tészta, és néha ennyi éppen elég a sikerhez.

Gombro'c - oldalas

Leginkább a csokifagyival és karamellöntettel tálalt, mogyoróval töltött snikersz jött be, ami valóban visszaadta a csokiszelet ízvilágát, de mindhárom általam kóstolt összeállítással elégedett voltam, és a szószok is ízlettek.

Gombro'c - snikersz

Ha kicsivel olcsóbb lenne a hely, biztos lennék benne, hogy visszajáró vendég leszek, de még így is könnyen lehet, hogy hamarosan folytatom a választék tesztelését, mert a meleg, omlós tészta és az ízletes töltelékek találkozása nagyon kellemes emlékeket ébreszt bennem. A 650 forintos ár soknak tűnhet, azonban mindenképpen érdemes legalább egy gombócot megkóstolni, mielőtt aránytalanul drágának tituláljátok a helyet; hátha hozzám hasonlóan titeket is meggyőz az íz és a kreativitás.

Facebook: Gombro'c
Honlapwww.gombroc.hu
Cím: Erkel utca 3.
Nyitva tartás:
H - SZ: 11:00-21:00