2015. augusztus 8., szombat

Gold Bisztró - csúcsgasztronómia elérhető áron

A dél-budaiak többségének valószínűleg nem kell bemutatnom a Gold Centert. Sokan járnak ide focizni, biliárdozni, fallabdázni vagy éppen súlyokat emelni. Az azonban kevésbé közismert, hogy a helynek van egy Gold Bisztró nevű étterme is, méghozzá olyan fogásokkal, amik miatt a város távolabbi részeiről is érdemes ellátogatni ide.

Gold Bisztró - korianderes, pepperónis kukorica-krémleves

Az étlap hetente változik, 4-5-féle előételből (550 Ft), főételből (1310 Ft) és desszertből (500 Ft) lehet választani, az ezekből összeállított háromfogásos menü pedig 1890 forintba kerül. Tudom jól, hogy nem Budapest legolcsóbb ajánlata, de a választékot minden héten olyan különleges ételek alkotják, amik nem pusztán indokolttá, hanem igazán barátivá teszik ezeket az árakat. Én például kezdetnek korianderes, pepperónis kukorica-krémlevest kértem, aztán főételnek pirított hátszíncsíkokat avokádós bébispenót-salátával, koktélparadicsommal, dijoni mustáros dresszinggel végül pedig egy szelet epervelős olasz sajttortával zártam a sort. Azért ez szerintem nem rossz egy kétezer forint alatti étkezéstől.

Gold Bisztró - pirított hátszíncsíkok avokádós bébispenót-salátával, koktélparadicsommal, dijoni mustáros dresszinggel

Gold Bisztró - olasz sajttorta epervelővel

Az ételek íze pedig ugyanolyan szuper, mint ahogy azt a nevük alapján sejteni lehet. A leves krémes állagú volt masszív kukoricaízzel és ahhoz passzoló, kellő mértékű csípősséggel. A hátszín és a saláta is igencsak ízlettek, a főételnél számomra mégis a mustáros dresszing volt a legizgalmasabb. Anélkül is jó fogás lett volna, de az tette igazán különlegessé és emlékezetessé. A sajttortában pedig valóban érezhető volt a sajt íze, és ez sokkal nagyobb szó annál, mint ahogy elsőre tűnik. Több helyen is kértem már ezt a desszertet, és mindig túl édes, túl száraz, vagy éppen íztelen süteményt kaptam, de itt végre nem. Krémes, sajtos – szuper! 

Gold Bisztró

Gold Bisztró

Az ételeken kívül a modern, egyszerű, letisztult berendezés illetve a kedves és gyors kiszolgálás is biztosítja, hogy mindenképpen vissza akarjak térni ide. A Gold Bisztróban jól elkészített, izgalmas, mégis megfizethető fogások közül lehet választani, az ár-érték arány kiemelkedően jó. Érdemes tehát ellátogatni ide, a megszokottnál kicsit többet (egy prémium étteremhez képest viszont még mindig jóval kevesebbet) fizetni a menüért, hiszen egy igazi gasztroélménnyel lehet gazdagodni.

Honlap: www.goldcenter.hu/szorakozas
Facebook: Gold Bisztró
Cím: Budafoki út 111-113.
Nyitva tartás
H-P: 7:00 - 21:00
SZ: 10:00 - 14:00