2015. augusztus 5., szerda

Underground Fear - Interaktív horror labirintus

Az emberek többsége szeret félni. Persze nem a mindennapi élet aggodalmaira gondolok, mint például a másnapi vizsga által kiváltott para, vagy az anyagi gondok okozta stressz, hanem az olyan dolgoktól való félelemre, amikről tudjuk, hogy valójában nem árthatnak nekünk. Ez adja a sötét szobában, egyedül megnézett horrorfilmek vagy a tábortűznél elmesélt rémtörténetek varázsát. De van ezeknél interaktívabb, maradandóbb élményt nyújtó módja is az önkéntes rettegésnek: a horrorház.

Forrás: www.nightmareinbudapest.com

Az Underground Fear (vagy másik nevén: Nightmare in Budapest) esetében egy nagyjából félórás igazán intenzív túrán vehetnek részt a látogatók, ahol szobáról szobára haladva különféle horrorkarakterekkel és feladatokkal találják szembe magukat. Ez nem olyan, mint a szabadulós játékok, itt nincs nagy szerepe a logikának, inkább a fantáziájára kell támaszkodnia annak, aki igazán bele akarja magát élni a programba. Ennek érdekében pedig a színészek mindent megtesznek: mindegyikük jól alakít, látszik rajtuk, hogy élvezik a munkájukat (ami nem meglepő, hiszen tényleg jó móka lehet, nap mint nap frászt hozni az emberekre) és bármilyen helyzetben tudnak improvizálni. Az ilyen rögtönzéseknek köszönhetően nincs két egyforma menet, én már háromszor jártam náluk, és minden alkalom másképpen volt emlékezetes. A karakterek és a helyszínek változtak, de mindháromszor adrenalinban gazdag, egyszerre parás és jó értelemben vicces élményben volt részem. Nevettem az őrült bohóc morbid humorán, futottam a láncfűrészes gyilkos elől, és izgatottan vártam, milyen meglepetést tartogat számomra a következő szoba - csalódnom sosem kellett.

Forrás: www.nightmareinbudapest.com

Lehetne még csiszolni a programon, például néhány kelléket élethűbbé, néhány szituációt még félelmetesebbé tenni, és némi plusz játékidőnek is igazán örülnék, de ezek apróságok, amik csak árnyalják az összképet, de elrontani semmiképpen sem tudják. Az pedig különösen örömteli, hogy a színvonal állandó, hiszen nem valószínű, hogy csak nekem volt mindig szerencsém. Szóval, ha félni akartok, és a horrorfilmek már nem váltják ki a kívánt hatást, akkor irány a Bogdáni út és nézők helyett főszereplőkké válhattok.

Cím: 1033, Bogdáni út 1.
Nyitva tartás:
K-V: 12:00-22:00 (Időpontfoglalás szükséges!)