2015. július 15., szerda

Don Pepe - Mint a moziban

A Don Pepe folyamatosan váltakozó, havi pizzái közül már több is volt, amit ki akartam próbálni, aztán végül lecsúsztam róla, de a júliusi, 'Mint a moziban' fantázianévre hallgató termék annyira megtetszett, hogy ezúttal a biztonság kedvéért már hónap közepén rendeltem egyet. Mi a különleges ebben a pizzában? Nachos van rajta! Ezért a húzásért valószínűleg még egy kevésbé temperamentumos olasz (már, ha létezik egyáltalán ilyen) is nagyon csúnya dolgokat művelne a szakáccsal, nekem viszont annyira bejött ez az őrült ötlet, hogy muszáj volt megkóstolnom az eredményét.

Don Pepe - Mint a  moziban pizza

A rendelés után 53 perccel megérkezett a friss pizza, és ugyan nem volt túl sok nachos rajta, azért még így is eléggé jól nézett ki. Az viszont igazán amatőr hiba, hogy a kis piros bigyót, ami a doboz tetejét hivatott távol tartani a kajától, fordítva tették a tésztára, emiatt úgy kellett kiműteni azt a feltétek alól. Azért sikerült megbirkóznom a feladattal, a pizza ízével kapcsolatban pedig nincs okom panaszra: a tészta közepes vastagságú, puha és jóízű volt, a feltétek meglepően jól passzoltak egymáshoz. Az igazán fura az volt, hogy a ropogós nachos mennyire beleillet az összképbe. Ezen kívül még pont kellően csípős jalapeno, egy kevés lilahagyma, mozzarella, és a „kötelező” hús szerepét remekül betöltő füstölt főtt tarja került a pizzára. Na meg cheddar sajtkrém, amivel nem spóroltak, és nagyszerűen megadta az alapot a többi íznek, a nachos mellett ez volt a másik szuper ötlet a termékben.

Don Pepe - Mint a  moziban pizza

A 'Mint a moziban' pizza jó példa arra, amikor egy elsőre furán hangzó étel végül igazán jól sül el. A cheddar-jalapeno-nachos mozitrió különleges, újszerű ízt eredményez, ami az 1090 forintos árral kombinálva nekem annyira bejött, hogy valószínűleg fogok még rendelni belőle. Közel sem ez a legolaszosabb vagy legkifinomultabb pizza, de cserébe izgalmas, finom, és ennyi pénzért egyszerűen tökéletes kaja egy hétvégi filmmaratonhoz.