2015. július 9., csütörtök

Todibusz - utazz egyenesen a koncertre!

Amikor azon gondolkodtam, hogy tudnék legegyszerűbben eljutni a Motörhead VOLT Fesztiválos koncertjére, még egyáltalán nem sejtettem, hogy ebből bejegyzés lesz. Aztán megláttam Facebook-on a Todibusz hirdetését, és a részleteket elolvasva már tudtam, hogy ezzel két legyet ütök egy csapásra: szereztem fuvart a koncertre, és még egy érdekes szolgáltatást is le tudok tesztelni.

Mit nyújt a Todibusz? Buszokat indítanak Budapestről nagyobb zenekarok hazai vagy környező országban lévő fellépésére. Vagyis úgy juthatsz el a kedvenc bandád bulijára, hogy nem kell sem vezetned, sem menetrendet böngészned és az első hajnali járatra várnod, helyette inkább egy csomó másik rajongóval utazhatsz együtt egy kényelmes buszon, ami közvetlenül a koncerthelyszínig visz, majd éjjel haza is hoz onnan. Ezt ígérik, és ez azért tényleg elég jól hangzik. Főleg, hogy mindez nem csak blöff, hanem valóban egy remek szolgáltatásról van szó. 

úton a koncertre - Forrás: Todibusz Facebook-oldal

Az ügyfélszolgálat igazán segítőkész volt, a kérdéseimre szinte azonnal választ kaptam, így gyorsan a jegyvásárlás mellett döntöttem. 18990 forintot fizettem, de ebből 11990-et a VOLT napijegy tett ki, vagyis 7000-be került az út maga (összehasonlításképpen: vonattal, másodosztályon ez 9000 körül lett volna). Az indulás előtt kb. 1 héttel küldtek egy e-mailt az összes fontos infóval, majd az utolsó este még egyet, hogy tényleg minden tiszta legyen. Aztán a nagy nap reggelén jött egy sms a velünk utazó utaskísérő (esetünkben éppen az alapító Todi) nevével és telefonszámával. A busz tényleg kényelmes volt, a légkondi pedig simán legyűrte a kinti hőséget. A gyors wifi már csak olyan extra, amit pusztán a kipróbálás miatt vettem igénybe, egyébként a hangulat abszolút nem indokolta, hogy netezéssel kelljen elütnöm az időt. Igaz, hogy induláskor még a Petőfi Rádiót hallgattuk, de ez gyorsan orvosolva lett, és onnantól már Motörhead-számokkal hangolódtunk az esti bulira. Nyíltak a sörök (lehetett Toditól is venni, de persze magunkkal is vihettünk), szólt a rock, és természetesen megvolt a közös téma, szóval igazi partijárat haladt Sopron felé.

A tervezettnél még korábban is értünk oda, már 3 óra előtt belevethettük magunkat a fesztiválba. Ott is minden remek volt, de ezzel kapcsolatban csak egy dolgot jegyeznék meg, ami hozzátartozik ehhez a bejegyzéshez: Motörhead-koncerten Todi kb. 1 méterre állt tőlem a tömegben, és egyértelműen nem hivatásból volt ott. Vagyis nem csak az anyagi haszon motiválja a vállalkozás működtetésében, hanem közös az érdeklődési köre a utasokkal, és ez szerencsére érződik az egész szolgáltatáson: fiatalos hangulat, gyors ügyfélszolgálat, rugalmas hozzáállás. Hazafelé is pontosan elindultunk, és időben megérkeztünk, gyakorlatilag az utolsó pillanatig rendben ment minden. (Jó, odaúton egyszer elfogyott a sör, de azt is gyorsan pótolták.) A Todibuszt mindenkinek csak ajánlani tudom, aki fuvart keres egy koncertre, mert korrekt áron szállítanak, és velük már az utazás is a buli része. Mostantól figyelni fogom a hírlevelüket, és bízom benne, hogy lesz még számomra érdekes útjuk.

Honlap: http://todibusz.hu/
Facebook: Todibusz