2015. május 7., csütörtök

Hétvégi programajánló

Ez a hétvége biztosan nem a diétáról fog szólni, már ami a budapesti programokat illeti: féláras fagyi a kellő édességadag biztosításáért, ingyenes gasztrofesztiválok, hogy izgalmas ízeket kóstolgatva tömjük tele magunkat, és egy kis pálinka étvágyhozónak, vagy éppen az emésztés segítésére. Nézzük részletesen!

Pénteken lesz a magyar kézműves fagylalt napja, ami annyit tesz, hogy féláron lehet majd fagyizni az akcióban résztvevő helyeken. Ilyenekből pedig egészen sok van, a folyamatosan bővülő lista ide kattintva olvasható. Ha szeretnél új ízeket kipróbálni, vagy szívesen kérnél dupla adagot a kedvencedből, akkor ez lesz a Te napod!

Ha kedveled a street food-ot, a Dürer Piknik Parkba is érdemes ellátogatnod, ugyanis péntektől vasárnapig ott lesz a Street Food Show, aminek itt találod a hivatalos Facebook eseményét. A lényeg: több, mint 50 autóból vásárolhatsz rengeteg különféle ételt és italt. Hamburger, kolbice, sült hal vagy éppen egy jó kézműves sör? Itt megkapod!

Nem vagy oda a gyorskajáért, és inkább valamit hagyományos finomságot kóstolnál meg? Vár rád hétvégén a Kenyér és Péksütemény-fesztivál, melynek helyszíne a Budai Vár Savoyai és Halászó Fiú terasza. Sajnos a honlapon nem szerepelnek az idei kiállítók, de tavalyi esemény képeit nézegetve jól belőhető, hogy milyen hangulatra lehet számítani. Nagyon szeretem a péksütiket, ezért ide biztosan kilátogatok, és valószínűleg bejegyzés is készül majd a tapasztalataimból.

A Városháza Parkban pedig már ma elstartol az előző két programhoz hasonlóan ingyenes Pálinkafesztivál. Egészen vasárnapig lehet a résztvevő főzdék italait kóstolgatni a koncertek hallgatása közben, és szüksége is lesz a négy napra annak, aki úgy akarja végigkóstolni a teljes választékot, hogy megmaradnak róla az emlékei.