2019. november 5., kedd

Gulyásbomba

A Gulyásbomba ötlete egyből szimpatikus lett, amikor bő egy éve az első, gödöllői egységükről olvastam. Azóta már több helyen árulják a street food-dá változtatott pörköltet, és múlt héten végre Budapesten is nyitottak egy bódét. Gyorsan elmentem megkóstolni, és az a helyzet, hogy ez az ötlet a gyakorlatban is megállja a helyét.


De miről van szó konkrétan? Előre elkészített, adagonként lefagyasztott pörköltről, amit hot dog-szerűen kiflibe töltenek, és így a végeredmény az utcán is kényelmesen, mindenféle maszatolás nélkül elfogyasztható. Marha,- csirke,- vagy sertéspörkölt közül lehet választani (a vegák kérhetnek lecsót), kifliből pedig van sima, erős paprikás és korpás. Csalamádé mindegyikhez jár, ezt szintén kifliben kapjuk.

A sertéshúsost (1200 Ft) próbáltam ki korpás kifliben, és amilyen egyszerű az egész étel, annyira szuper. A pörköltön nem érződött a fagyasztás hátránya, akár azt is elhittem volna, hogy frissen készült, a kifli pedig pont olyan állagú, hogy a szaft csak megpuhítsa a belsejét, de ne áztassa át teljesen. Tényleg veszély nélkül meg lehet enni akár séta közben is, és az adag éppen megfelel egy átlagos főétkezésnek, mert a méretéhez képest meglepően laktató kajáról van szó.


Az állandó kínálat mellett most éppen szarvaspörkölt is szerepel a választékban, gondolom csak egy ideig, aztán majd valami más lesz helyette. Ez plusz egy ok, hogy érdemes legyen időről időre megállni a bódénál, mondjuk egyelőre annyira tetszik az ötlet, ahogy egyébként sem fogom egyhamar megunni a Gulyásbombát.