2019. október 22., kedd

ONO Poké Bowl Bar

Az ugye nem meglepetés, hogy a hawaii pizzának valójában nincs köze Hawaii-hoz (sőt, az ananásznak semmi keresnivalója a pizzán). De akkor mit esznek azon a szigeten az emberek? Például poké bowl-okat, ami az egyik tradicionális egytálételük. Ezt általában friss, nyers hallal (a ‘poké’ szó azt a vágástechnikát jelöli, amivel a halat feldarabolják), különböző zöldségekkel és valamilyen gabonakörettel készítik, és természetesen azért hozom szóba, mert Budapesten is nyílt egy étterem, ahol meg lehet kóstolni.


Az ONO Poké Bowl Bar étlapja úgy épül fel, mint ami a hasonló helyeken szokásos: vannak fix tálak, de olyan kedvünk van, szabadon válogathatunk az összetevőkből, akár a hal is simán lecserélhető csirkére vagy tofura. A pult is olyan, mint mondjuk egy salátabár esetében, egymás mellett sorakoznak az alapanyagok, amik között vannak különlegesek is. Választhatunk például quinoás cukkinitésztát, edemame babot vagy éppen wakame algát.

Én ezúttal nem legóztam, hanem a Salmon Soul nevű összeállítást kóstoltam meg, amiben lazac, citromos szójaszósz, enoki gomba, wakame, retek, uborka, bébi spenót, wasabis mogyoró, szezámmag és mangó volt. A normál adag 2190 forintba került (a kicsi 1760 lett volna), és a nagy forgalom ellenére is 10 percen belül elkészült. Meglepődtem, hogy egy szimpla hétköznap este is ekkora volt a pörgés, pedig az ONO nem a bulinegyed közepén van, de ebből is látszik, hogy a Bartók Béla út is egyre népszerűbb, az emberek pedig kíváncsiak az új ételekre.

Ez a lelkesedést pedig abszolút érthető a Poké Bowl-ok esetében. A tálalás hibátlan volt, és mivel a feltétek alatt elég sok rizstészta lapult, ezzel az adaggal teljesen jóllaktam. Egyedül a mogyoróból kaptam a többi összetevőhöz képest kevesebbet, de ezt inkább a sietségnek tudom be, nem a spórolásnak, hiszen amúgy sem ez a legdrágább hozzávaló, és például a lazaccal nem fukarkodtak. A mangótól kicsit féltem, hogy mennyire fog passzolni a képbe, de egyáltalán nem lógott ki. Alapból sem volt túl édes a citromos szójaszósszal párosítva pedig szuper lett az íze.

Ha valaki valami nagy különlegességre válik, az lehet, hogy ebben a tálban csalódni fog, mert nem nyújt óriási extrát a már ismerős ételekhez képest, ha viszont egy kiadós, egészséges, finom kaját szeretnétek, ami azért el is tér a szokásostól, akkor jó helyen jártok. Egyékbént az is járható út, hogy saját bowl összeállításakor csak az egzotikusabb hozzávalókat válogatjátok ki, úgy már biztosan izgalmasabb lesz az összhatás. Mivel engem a Salmon Soul eléggé meggyőzött, könnyen lehet, hogy vissza fogok térni egy ilyen kóstolásra is.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:30–22:00
CS-SZ: 11:30–23:00