2019. augusztus 20., kedd

Macaron Heaven manufaktúra

A macaronhoz, vagyis inkább a macaront áruló cukrászdákhoz mindig elég szkeptikusan viszonyulok. Amióta a Chez Dodo-ban megtapasztaltam, mennyire finom tud lenni ez az apró édesség, már nem érem be az átlagossal, pedig sajnos a legtöbb helyen jó esetben is csak olyant lehet kapni. Így a Macaron Heaven esetében sem voltam túl bizakodó, ám ezúttal nagyon kellemes meglepetésben volt részem!


A pultban sorakozó sokféle ízesítésű normál (350 Ft) és a kicsit nagyobb méretű, figurás macaronok (490 Ft) is nagyon jól néztek ki, de ez még önmagában kevés a sikerhez, hiszen látvány tekintetében a száraz vagy túl édes változatokkal sem szokott baj lenni. Itt viszont az ízek is kiállták a próbát, többfélét is megkóstoltam, és egyikbe sem tudok belekötni. Roppanós külsejű, lágy, omlós tészta alul-felül, középen pedig tömény krém. Igen, tömény, de pont azon a határon belül van, hogy ne legyen túlságosan az, és nem is émelyítően édes, ettől nem sokallok be 2 darab után.



A citromos-mákosból például komoly mennyiségeket tudnék elpusztítani, és a mézes-levendulás is iszonyúan bejött, de inkább meg sem próbálkozom a rangsorolással. A széles kínálatból úgyis mindenkinek más lesz a kedvence, de attól nem félek, hogy valaki nem találna számára szimpatikusat. Ez a desszert ajándékba is jó ötlet, a szép díszdobozokkal együtt eléggé deluxe hatást kelt.



A macaron számomra továbbra is a minőség győzelmét hirdeti a mennyiség felett, tipikusan olyan édesség, amiből érdemesebb kevesebbet venni drágábban. Én legalábbis még nem ettem olcsón jót, de ha tudtok olyan helyet, ami erre rácáfol, akkor írjátok meg és szívesen meglátogatom.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:00-19:00