2019. július 22., hétfő

Bartók - reggel.délben.este

A Bartók Béla úton most már Bartók és Béla nevű hely is van, ráadásul egymáshoz egész közel. Mindkettőben lehet enni-inni, de a Bélában inkább az utóbbit érdemes, a Bartókban pedig az ételek kapnak nagyobb szerepet. A “reggel.délben.este” elnevezésnek megfelelően egész nap nyitva vannak, és napszakonként eltérő étlappal várják a vendégeket. Én ebédelni voltam, de a választékot elnézve tényleg érdemes reggelire vagy vacsorára is beülni ide.


A tulajdonosok igazán színes kínálatot hoztak létre, a jól bevált klasszikus ételek, és a modernebb, könnyebb fogások kedvelői is megtalálják itt a számításukat. Például a sztrapacska és a sült csülök is csábítóan hangzott, aztán mégis az Andok bowl-t (2290 Ft) választottam, de azért egy kicsit a magyaros vonalba is belekóstoltam, mert kezdésnek gulyáslevest (690 Ft) kértem. 



Ez pedig a modern tálalással együtt is egy igazi, hagyományosan elkészített leves volt, ami nagyon ízlett. Azért pedig hatalmas pirospont jár a Bartóknak, hogy nem szimplán kenyeret adnak mellé, hanem olyan friss és finom rozskenyeret, ami egy menő pékségben is megállná a helyét. Mindig örömmel látom, ha valahol ügyelnek az ilyen, apróságnak tűnő, pedig valójában elég jelentős dolgokra.


Az andok bowl valójában egy saláta quinoával, paradicsommal, kukoricával, avokádóval és sült csirkével. Remek választás, ha úgy akartok jól lakni, hogy valami finomat, egészségeset, de nem teljesen hétköznapit esztek és a kajakómát is szeretnétek elkerülni. Jók voltak az összetevők, passzoltak egymáshoz, a szakács eltalálta az arányokat, és nem esett túlzásba az öntettel - ha ezek a dolgok rendben vannak, akkor elégedett szoktam lenni a salátákkal, és ez itt sem történt másképp. Mondjuk a leves eléggé bejött ahhoz, hogy legközelebb valami magyarosat válasszak főételnek is, a kenyér alapján pedig szívesen megkóstolnám itt az egyik rozsos szendvicset is - a lényeg az, hogy bőven van okom visszajönni a Bartókba!

Nyitva tartás:
H-SZ: 7:30-22:00
V: 9:00-22:00