2019. január 5., szombat

WOW American Retro Diner

Szeretem az olyan helyeket, ahova az utcáról belépve olyan érzésem támad, mintha egy másik világba érkeznék, és a WOW American Retro Diner esetében ez pontosan így történt. A honlapjukon az áll, hogy időutazásra hívnak az 1950-es évek Amerikájába, ez pedig nem túlzó állítás. A berendezés, a zene és a felszolgáló ruhája is olyan volt, mint amit a korszakot bemutató filmekből, újságokból ismerek, szóval az volt az első gondolatom, hogy már akkor megérte eljönnöm ide, ha a kaja csak közepes lesz.


Természetesen a választék is illik a stílushoz, hiszen elég furán mutatna mondjuk a pacalpörkölt egy ilyen étterem menüjében. Ehelyett kérhetünk toast szendvicset vagy bagelt ha reggelizni szeretnénk, de vannak laktatóbb ételek (hotdogok, hamburgerek) és saláták is. Desszertként többféle gofriból és amerikai palacsintából lehet választani, az italok között pedig nem csak üdítők, hanem turmixok is szerepelnek.


Én a Los Angeles Jawbreaker névre hallgató hamburgert (1990 Ft) választottam, amit alaposan megpakoltak mindenféle jóval: marhahús, bacon, pirított sonkacsíkok, cheddar sajt, paradicsom (sima és aszalt), saláta, vöröshagyma, lilahagyma és házi szósz. Nos, egyértelműen nem diétás kajáról van szó, inkább egy igazi hedonista hústoronyról. Azt nem mondom, hogy a manapság egyre erősödő budapesti mezőny legjobbjaival felveszi a versenyt ez a burger, azonban kifejezetten rendben van, az étterem neve ellenére sem kell valami tipikus retró ételtől tartani. A húspogácsa eléggé ki van lapítva, de nem száraz, és így legalább minden falatban benne van a marha íze. A sok hozzávaló közt meglepően jó az egyensúly, ha nem is mindig érezhető minden, azért semmi nem veszik el teljesen. Ha a város legjobb hamburgerét keresitek, arra nem a WOW a legjobb hely, de, ha a hangulat miatt ellátogattok ide, az ételben sem fogtok csalódni.


Az üdítők között nem volt semmi különleges, ezért úgy gondoltam az innivalót és a desszertet egyszerre megoldom egy banánturmixszal (990 Ft). Nem bántam meg, mert finom volt, és szerencsére nem édesítették túl, mármint annál nem jobban, mint ami egy amerikai turmixtól elvárható. Szóval, ha cukorsokkot szeretnétek, akkor tényleg valamelyik desszertet válasszátok. Én ezt most kihagytam, de legközelebb tuti megkóstolok egy gofrit vagy pancake-et.


Nyitva tartás:
H-SZ: 10:00-22:00
CS-SZ: 10:00-00:00
V: 10:00-22:00