2019. január 30., szerda

By Beans Coffee

Na, ez tényleg hiányzott! A Belvárosi Piacon található sok érdekes, minőségi ételeket kínáló étteremhez képest fura volt, hogy, ha ebéd után innánk egy igazán jó kávét is, akkor ahhoz el kell hagynunk az épületet. Ezt a problémát szüntette meg a By Beans, hiszen az ő elindulásukkal már újhullámos kávézó is van a Hold utcában.


A Per Nordby svéd pörkölő kávéival dolgoznak, mindig kettő közül lehet kiválasztani, hogy melyikből készítsék el az italunkat. Az egyik őrlőben egy blend van, ez inkább a klasszikus ízvilág kedvelőinek ajánlott, de az újdonságra nyitott, gyümölcsösebb, kissé savasabb ízeket szeretők bátran próbálják ki az aktuális single origin fajtát. Most éppen egy kenyai (Kamwangi) volt soron, ami engem leginkább a feketeribizlire emlékeztetett, és nagyon bejött. Egy dupla eszpresszó 650 forintba kerül, ez ebben a kategóriában teljesen megszokott.


Az italok mellé sütit is kérhetünk (a kakaóbab darabkákkal felturbózott brownie-t erősen ajánlom), aki pedig az otthoni kávékészleteket szeretné feltölteni, az a szemben lévő a By Beans ABC kínálatából válogathat. Az ABC ebben az esetben nem vegyesboltot jelöl, ez annak a frappáns rövidítése, hogy miket lehet itt kapni: Accessories, Beans, Capsules. Vagyis különböző eszközök, szemes kávék, és Nespresso-kompatibilis kapszulák sorakoznak a polcokon. Ez utóbbinak azért örülök nagyon, mert ilyen gépe sokaknak van otthon, és így egyszerűen, mindenféle extra macera nélkül tehetnek egy lépést az újhullámos kávézás és a termőterületre jellemző ízek felé. A Colonna-féle kapszulákat például eddig Angliából rendeltem, de mostantól a Belvárosi Piacon is be tudom majd szerezni az utánpótlást.


Nyitva tartás:
H: 7:30-17:00
K-P: 7:30-18:00
SZ: 8:30-16:00