2018. október 1., hétfő

KAJAHU

Így kell okosan modernizálni egy étteremben! A KAJAHU belső tere tágas, letisztult, a rendelést az elektronikus étlapon (vagy a saját mobilunkon) keresztül adhatjuk le, a választékban pedig sokféle különböző gyorskaja (hamburger, hot dog, pizza, quesadilla) szerepel. Viszont annak is érdemes benéznie ide, aki nehezebben boldogul a digitális kütyükkel vagy inkább a klasszikus ételeket kedveli, hiszen a pincérek szívesen segítenek az egyébként is logikus felépítésű rendszer használatában, a kínálatból pedig nem maradt ki a rántott csirkemell sem.


Oké, még ezzel együtt is valószínű, hogy a KAJAHU vendégeinek többsége a fiatalabb korosztályból kerül ki, a kockás abroszos éttermek törzsközönségétől szükség van némi nyitottságra. Helyfoglalás után az asztal alatt lévő touchpad segítségével navigálhatunk a beépített monitoron, és így válogathatunk az ételek közül. Olyasmi, mintha online adnánk le rendelést, csak azt nem egy futár szállítja házhoz, hanem egy pincér hozza ki az asztalunkhoz. Minden fogásról van fotó, és az összetevők is fel vannak tüntetve, szóval minden lényeges infó egy kattintásra van tőlünk.


Amíg az ételre várunk chatelhetünk a többi vendéggel, kitölthetünk egy kvízt, nézhetünk mesét (ezért gondolom elég hálásak a kisgyerekkel érkezők), vagy akár elintézhetjük a bevásárlást is. Ez úgy működik, mintha egy élelmiszereket árusító webshop-ban válogatnánk össze, amire szükségünk van, és az étkezés végére már át is vehetjük a kész csomagot. A választék mondjuk nem túl nagy, de az ötletet kifejezetten szimpatikusnak találtam.



Szerencsére a kaja is jó, ami elég fontos szempont, hiszen mégiscsak étteremről van szó. A szürkemarha kolbászos - baconös hot dogot kóstoltam meg, ami teljes kiőrlésű bagettel és salátával 2470 forintba került. Nem állítom, hogy ez a legjobb a városban, de az átlagosnál egyértelműen finomabb, és az adag méretére sem lehet panasz. A kolbász íze elég karakteres, még a baconnel együtt sem túl zsíros, a csalamádé pedig kellemes meglepetésként passzol a képbe. Így aztán az étel és a környezet együttesen meghozták a kedvem, hogy máskor is egyek majd a KAJAHU-ban, úgyis bőven van még kóstolnivaló az étlapon - a pizza például elég jól nézett ki! 
Nyitva tartás:
H-CS: 12:00 - 22:00
P-SZ: 12:00 - 24:00
V: 12:00 - 22:00