2018. augusztus 29., szerda

Eldorádó

Amikor egy vásárcsarnokban keresek valami helyet, ahol ebédelhetek, akkor általában számítok semmi érdekesre vagy különlegesre (oké, a Hold utca piac persze kivétel), a Rákóczi téren azonban felfigyeltem az Eldorádóra, ami két teljesen tipikus kifőzde között eléggé kilógott a sorból. Hogy miért? Mondjuk azért, mert ez volt az aktuális választék:


Persze az árak is magasabbak, mint az átlagos piacos büféknél, de ez azért tényleg más minőség. Itt nem a pultban várakozó ételeket teszik a tányérra, hanem, amit lehet, azt frissen készítik. Az ázsiai marha erőlevesbe például előttem pirították meg a zöldségeket, és nem állítom, hogy ettől, de kifejezetten finom volt. Nagyon eltalálták a fűszerezését, jó értelemben véve igazán érdekes lett az íze. Egy hagyományos étteremben is simán elférne az étlapon, egy vásárcsarnokban pedig szinte csodának számít ez a minőség. 


A grillezett camambert legalább ennyire ízlett, a külső réteg egyben tartotta a sajt lágy, krémesre sült belsejét, de elég volt egy kicsit belevágni, és máris lávaszerűen megindult kifelé. Természetesen ezt is frissen készítették, és a szakácson látszott, hogy a tálalással is szívesen elszórakozik, nem sajnálja rá az időt.


Ilyen ételekért pedig egyáltalán nem éreztem túlzónak az árakat, aki valami olcsót akar enni, az úgyis az egyik kifőzdét választja majd, de mindenképpen örömteli, hogy a magasabb minőség is bekerült a lehetőségek közé. Amikor ott jártam, úgy tűnt, az Eldorádó elég népszerű hely, ezek szerint sokan felfedezték már, de talán nem csak számomra újdonság, hogy egy ilyen szuper kajálda is van a Rákóczi téri csarnokban.

Facebook: Eldorádó
Cím: Rákóczi tér 7.
Nyitva tartás:
K-P: 10:00-18:00
SZ: 9:00-16:00