2018. augusztus 26., vasárnap

Café Five

A Szépvölgyi úton lévő Café Five ugyan nem kimondottan reggelizőhely, de 11:30-ig jónéhány tipikus reggeli étel szerepel az étlapjukon, szóval jó ötletnek tűnt, hogy itt indítsam a napot. Van bundás kenyér, melegszendvics, a tojásételeket (rántotta, türkörtojás, ham&eggs,bacon&eggs) pedig akár menüben is lehet kérni narancslével és kávéval, mégis az angol reggeli fogott meg igazán.


A szokásosnál kedvezőbb áron, 990 forintért kínálják, és sejtettem, hogy ennyi pénzért nem lesz hatalmas mennyiség, de végül pont elég volt: 2 tükörtojás, sült virsli, sült bacon, paradicsomos bab és barna bagett. Éppen akkora adag, amivel kellemesen jóllaktam, viszont nem ütött be utána a kajakóma. Ez annak is köszönhető, hogy a bacon nem volt túl zsíros, és úgy összességében is inkább laktatónak, mint nehéznek éreztem az ételt. Ha valakinek ennyitől hiányérzete lenne, és mindenképpen ki akar durranni egy angol reggeli után, akkor kérjen bátran 2 adagot, még úgy is olcsóbban megússza, mint a legtöbb helyen.


Szerencsére a jutányos ár csak a mennyiségre hatott ki, az ízek teljesen rendben voltak. Megfelelő minőségű alapanyagokból jól elkészített, finom reggelit kaptam. Ez persze nem olyan nagy szám egy igazán egyszerű kajánál, de mindent el lehet rontani, és itt nem tették. Várnom sem kellett sokat, így nem csak a ráérős reggeleken jöhet szóba a Café Five, hanem bármikor, amikor nem kell különösen rohannotok. Sőt, az ebédmenüjük sem tűnik rossznak, de délben már több alternatíva is van a környéken, így az számomra kevésbé volt érdekes.


Nyitva tartás:
H-P: 7:30-20:00
SZ-V: 10:00-20:00