2018. július 30., hétfő

Tölcsibe

Ismét egy újfajta street food kapható Budapesten, ami igazából nem csinál mást, csak ügyesen keresztezi az eddigi gyorskajákat. Mondjuk ennél nem is kell több ahhoz, hogy a Tölcsibe felhívja magára a figyelmet, akik hozzám hasonlóan kedvelik a fura újdonságokat, azok egyszer úgyis meg fogják kóstolni, ha pedig ízlik nekik, amit kaptak, akkor később is visszatérnek.


Miről van szó? Egy 20 centis sós gofritésztából kialakított tölcsérbe panírozott csirkemellfilé kockákat és néhány plusz összetevőt (elsősorban zöldségek illetve szószok) tesznek. Egy adag összesen 25-30 dekát nyom, ebből 120 grammot tesz ki a hús. Szerintem jól lehet vele lakni, de, ha biztosra akartok menni, akkor 300 forintos felárért kérhettek mellé sült krumplit vagy nachost.

Jelenleg ötféle ízesítésből lehet választani, én a kapor-ranch tölcsért (1290 Ft) próbáltam ki, Ebben petrezselyem, kapor, snidling, újhagyma illetve író-fokhagyma szósz egészítették ki az alapot. Körülbelül 5 perc alatt készült el, és igencsak gusztán festett a tálcán. A tölcsér tésztája elég merev és stabil, látszik rajta, hogy nem fogja szétáztatni a szósz, akár az utcán sétálva is nyugodtan meg lehet enni. Egy villa azért jól jön hozzá, de ez a kaja kevésbé veszélyes a ruhánkra, mint egy átlagos gyros.


A fűszerezés és a fokhagymás szósz is ízlett, nem bántam meg, hogy nem a tipikusabb verziókat (barbecue, cheddar-jalapeno) választottam, de a legnagyobb pozitív meglepetést maga a csirkemell okozta. Nem száraz, de nem is olajos vagy nehéz és a panírja is szuper. Ez a minőség magában is megállná a helyét, a körítés tehát nem azt a célt szolgálja, hogy elfedje a hús hibáit. Ha vevők vagytok az újdonságokra, akkor a Tölcsibét szerintem határozottan érdemes kipróbálnotok. Látok jövőt ebben a street food-ban, mert pont kellő mértékű csavarral teszi érdekesebbé a klasszikus rántott húst, és az extra összetevők variálásával folyamatosan frissen lehet majd tartani az étlapot.

Facebook: Tölcsibe
Honlap: tolcsibe.hu
Cím: Wesselényi utca 23.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:30-23:00
CS-P: 11:30-1:30
SZ: 12:00-1:30
V: 12:00-23:00