2018. június 6., szerda

Lumberjack Poutinerie

Számomra azok a frissen nyíló helyek szoktak a legérdekesebbek lenni, ahol egy új ország konyháját tudom kipróbálni. Ezért a Lumberjack Poutinerie gyorsan a célpontjaim listájának elejére került, hiszen itt egy kanadai egyálétel, a poutine (elvileg szimplán “putin”-nak ejtik) jelenti az étlap középpontját.



Vannak hamburgerek is, és azok is egészen szimpatikusak, jól néznek ki, de ebben az esetben kevésbé érdekesek, csak a másodhegedűs szerepét tölthetik be. Szóval egyértelmű volt, hogy valamelyik poutine-t fogom megkóstolni, és végül a pincér ajánlására a Lumberjack (1590 Ft) névre hallgató változat mellett döntöttem. Körülbelül 15 perc alatt készült el, addig volt időm alaposan körbenézni a helyiségben. Nem nagy, viszont stílusosan van berendezve, érezhető, hogy a kanadai, favágós hangulat létrehozása volt a cél, és ez egész frankón sikerült, a farönk formájú étlaptartó például tök jó ötlet.



A poutine nem egy különösebben bonyolult étel, nagyjából arról van szó, hogy egy tányér sültkrumplira barnamártást öntenek aztán esetleg különböző extra cuccokkal teszik laktatóbbá. A Lumberjack putine esetében például gombás borjúragú és lágy tehénsajt került az alapra. Ennyire egyszerű az egész, mégsem maradt bennem hiányérzet, mert minden összetevővel elégedett voltam. A pont jó állagú krumpli, az ízletes ragu és az enyhén olvadt sajt triója kifejezetten bejött és az adag sem adott okot panaszra. Ekkora mennyiséggel szerintem az emberek többsége lazán jóllakik, aki inkább csak megkóstolni szeretné a kanadai ételt, az jobban jár, ha a “junior” változatot kéri. Nincs benne semmi szokatlan vagy extrém íz, de, ha egyáltalán nem akartok kockáztatni, akkor akár hamburger mellé is kérhetitek köretként.
Nyitva tartás:
H-V: 11:00-22:00