2017. december 21., csütörtök

Cevap Grill

A pljeskavica és a cevap valahogy jóval kevésbé terjedtek el nálunk, mint a gyros, így bizonyos szempontból már az is említésre méltó, ha nyílik egy új hely, ahol ezek az ételek kaphatóak. A Cevap Grillben például semmi igazán különleges nincs, ha valamilyen más kaját árulnának hasonló minőségben, talán nem is írnék róla, de egy finom és laktató pljeskavica tálat ettem itt, ezért úgy gondoltam érdemes felhívnom rá a figyelmet.


Nemrég nyitottak meg a Kék Fazék Ételbár helyén, és ezt nem azért tudom, mert emlékszem, hogy korábban mi volt itt, hanem azért, mert a belső tér ugyanolyan maradt. Az egy dolog, hogy a dekorációt nem cserélték le, ezt még akár azzal is lehetne magyarázni, hogy az új tulajnak pontosan megegyezik az ízlése az előzőével, de azért a tábláról tényleg illett volna letörölni a menüt. Lehet, hogy a Cevap Grillt nagyon kapkodva indították el azzal a szándékkal, hogy a karácsonyi szezonban már nyitva legyen, de, ha ennyire nem volt kész a koncepció, akkor talán szerencsésebb lett volna még várni egy kicsit. Oké, a kajára nincs okom panaszkodni, de a Ráday utcában, ahol egymás mellett sorakoznak a különféle éttermek, ennyi kevés ahhoz, hogy egy új hely kitűnjön a többi közül.


Pedig a konyha tényleg jó, ennél igényesebb körítést érdemelne. A pljeskavica tál (1750 Ft) kiadós és ízletes, minden összetevőjével meg voltam elégedve. 250 grammos grillezett, szaftos húspogácsa marhából, koktélparadicsom, jégsaláta, hagyma, sült krumpli és lepény - egy ilyen összeállítással egyszerűen nem lehet nem jól lakni. Nem ettem meg az egészet, de még így is sokáig tele voltam. A krumpli ugyan mirelit, viszont nem olajos, és passzol ehhez kajához, a lepény pedig foszlós, puha, nagyon hasonló (vagy ugyanolyan?), mint amit a Yu-Grillben adnak. Aki hozzám hasonlóan szereti a kicsit füstösebb, karakteresebb ízeket, annak a hús is be fog jönni, vagyis ez a tál ennyi pénzért elég jó vétel. 


Drukkolok a Cevap Grillnek, hogy minél hamarabb az ételeikhez méltó környezetet tudjanak kialakítani. Kíváncsi vagyok a fejlődésükre, ezért kis idő múlva vissza fogok térni, remélem pozitív változásokról és egy hangulatos helyiségről tudok majd beszámolni.

Facebook: CEVAP GRILL
Cím: Ráday utca 1-3.
Nyitva tartás:
H-V: 11:00-23:00