2017. július 21., péntek

Samurice

Az újabb és újabb street food-ötletek sorra írják át a hamburger alapképletét. Régebben egyértelmű volt, hogy a klasszikus buci-hús párosból kiindulva készülnek el különböző verziók, aztán először a húspogácsa cserélődött le (a Paneer esetében rántott sajtra, a vegán kajáldáknál növényi eredetű cuccokra), most pedig a Samurice elhozta a szendvicset, aminek zsemle helyett rizskorongok adják a vázát.


Mindez elég furán hangzik, de valójában nemcsak érdekes, hanem működőképes is a koncepció. A főtt rizsből összetapasztott korongok elég stabilak, hogy ne hulljon darabjaira az étel, ugyanolyan egyszerűen el lehet fogyasztani, mint egy sima hamburgert. Annyi trükk azért van a dologban, hogy ennek a szendvicsnek a belsejébe nem egy összefüggő húspogácsa kerül, hanem húsdarabok - gondolom így tovább egyben tud maradni a kaja.


Csirkés, kacsás, marhás, malacos vagy vega verzió közül lehet választani, én a marhahúsosat (1300 Ft) próbáltam ki, és kifejezetten ízlett. A rizskorongok állaga nagyon bejött, maguktól nem esnek szét, mégis egészen puhák és krémesek, a hús, a zöldségek és a szószok pedig remek együttes ízt eredményeznek. Szóval a Samurice hamburgere nem olyan, amit csak egyszer megkóstoltam poénból illetve kíváncsiságból, hanem simán el tudom képzelni, hogy máskor is őket választom a Karavánban sorakozó food truck-ok közül.


Az egyetlen problémám a szendvics méretével volt, amit még akkor is kicsinek tartok, ha egyébként a rizs laktatóbb, mint egy átlagos buci. Az árhoz viszonyítva igazából korrektnek mondható ez az adag, viszont jó lenne, ha egy nagyobb testvér is kerülne az étlapra, mert így egy burger még éppen kevés, kettő azonban már valószínűleg sok lenne. Legközelebb édesburgonyát is kérek majd mellé, úgy talán megoldódik ez a probléma, és nem lesz hiányérzetem. 

Facebook: Samurice
Cím: Kazinczy utca 18.
Nyitva tartás:
H-SZ: 11:30-23:00
CS-SZ: 11:30-1:00
V: 11:30-23:00