2017. július 16., vasárnap

Corso Gourmet

Túlságosan szereted Budapestet, és azt akarod, hogy egy kicsit elmenjen tőle a kedved? Csak sétálj végig hétvégén, ebédidőben a Váci utcán, máris csökkenni fog a lelkesedésed! Ha pedig abban a “kitüntetésben” részesülsz, hogy az éttermek előtt álló vendégfogó bedóemberek valamiért külföldi turistának néznek, akkor még biztosabb a hatás. Azonban szerencsére akkor sincs minden veszve, ha valaki éppen ezen a környéken éhezik meg, és valami háziasat enne. Nem muszáj ugyanis a 3000 forinttól induló “traditional hungarian” menüket választani (valószínűleg a pincér is meglepődne, ha valaki magyar nyelven kérne ilyesmit), ennél jelentősen olcsóbban is jól lehet itt lakni.


Méghozzá a CBA Corso Gourmet nevű önkiszolgáló étkezdéjében, ami a kétszintes élelmiszerüzlet fölött található. A pultokban tipikus magyaros ételek sorakoznak, amikből egészen baráti áron állíthatunk össze egy kiadós ebédet vagy vacsorát. Naponta váltakozó leveskínálat, pörköltek, egytálételek, többféle frissen grillezett vagy rántott hús, sajt, illetve zöldség valamint a szokásos köretek - vagyis a hagyományos kifőzdés kínálat, csak az átlagosnál jobb minőségben elkészítve.



Persze nem éttermi színvonalra kell számítani, de az árak sem azon a szinten mozognak. A grillezett húsokból például 300, a rántott sajtból pedig 200 forintba kerül 10 deka, ez mindkét esetben nagyjából egy szeletnek illetve darabnak felel meg. Az én ebédem 1270 forintba került, ebben egy kis adag gyümölcsleves, pesztós pulykamell, rántott sajt, rizs plusz egy adag savanyúság volt benne, teljesen jóllaktam vele és mindegyik étel hozta az elvárható szintet. Szóval ennyi pénzből simán ki lehet hozni egy bőséges étkezést a Váci utcában, sőt, még kevesebből is, hiszen a hétvégén is kapható kétfogásos napi menü mindössze 990 Ft. 

Külön öröm, hogy mindezt nem valami dohos pincehelyiségben kell elfogyasztani, mert a Corso Gourmet egyszerű, viszont modern, stílusos belsővel bír, ahol jó érzés leülni. Mindent egybevetve nem azt mondom, hogy ezért a helyért érdemes átkelni a városon (biztos mindenkinek van egy bevált kifőzdéje az otthonához közel), de hasznos információ lehet, hogy még a város egyik legdrágább részén sem kell sokat fizetni egy korrekt kajálásért. 

Nyitva tartás:
H-SZ: 8:00-21:00
V: 9:00-19:00