2017. március 26., vasárnap

Zabrakadabra

Már korábban is említettem, de tényleg egyre több az alternatív cukrászda Budapesten. Ez önmagában is pozitívum, hiszen nem kell értük átszelni az egész várost, az igazán jó hír azonban az, hogy ezek között jónéhány olyan hely akad, ami legkevésbé sem a lemondásról szól. A Zabrakadabra például “egészséges cukrászműhely”-ként definiálja magát, ez azonban abszolút nem érződik az ízeken.

A kínálatukban van pár hagyományos, cukorral készült süti is, de főleg cukormentes, paleo, vegán vagy nyers desszerteket árulnak. A pultban egymás mellett sorakoznak a kivétel nélkül iszonyú guszta szeletek, és mindegyiknél fel van tüntetve, hogy az előbbiek közül melyik kategóriába tartozik, illetve hány kalóriát tartalmaz. Akinek nem nagyon szigorú az étrendje és nincs semmilyen allergiája, az könnyen a bőség zavarába eshet, én konkrétan szívesen végigkóstoltam volna a teljes választékot.


Végül a cukormentes vörösbársony roládból (490 Ft) és a paleo azték chili tortából (670 Ft) kértem egyet-egyet, és nem bántam meg a döntésemet, bár gyanítom, hogy itt igazán nehéz lett volna mellényúlni. Az előbbi sütemény a klasszikus piskótatekercs modern továbbgondolása, amiben erdei gyümölcsös - mascerponés krémmel lett megtöltve a piros színű tészta. A végeredmény kristálycukor nélkül is pont kellemesen édes volt, amihez remekül passzolt a gyümölcsök enyhén fanyar, frissítő íze. A paleo tortaszelet ismét bebizonyította számomra, hogy a csoki és a chili megfelelő arányban keverve szuper párost alkot, a lágy körtés krém pedig még különlegesebb kombinációt eredményezett.


Mindkét süti olyan volt, amit nem csak fogyókúrázók (vagy paleo étrendet követők) számára nyújt szükségmegoldást, hanem egy tetszőleges rendezvényen simán oda merném tenni ezeket hagyományos, cukros verziók mellé és legfeljebb annyi tűnne fel vendégeknek, hogy a megszokottnál valamivel kevésbé édesek - az ízük viszont sokkal izgalmasabb! Szóval, aki nem tudja elképzelni, hogy a desszert ne egy masszív cukorsokk legyen, az válassza ezentúl is a klasszikus süteményeket, mindenki más azonban nyugodtan kóstolja meg a Zabrakadabra alternatív termékeit, nem fog bennük csalódni! Hála a kreativitásnak, ismét egy kicsivel kisebb szívás cukorbetegnek lenni.
Nyitva tartás:
H-P: 10:00-19:00
SZ-V: 10:00-18:00