2016. december 21., szerda

Stühmer Édességbolt és Kávézó

Pár napon belül valószínűleg úgyis mindenkinek édesség-túltengése lesz, ezért még az ünnepek előtt bemutatok egy említésre méltó sütilelőhelyet. Ezúttal nem valami eldugott, aprócska kis cukrászdában jártam, hanem a Bartók Béla úton nemrég megnyílt Stühmer Édességbolt és Kávézót próbáltam ki.

Kávé és édesség terén egyaránt elterjedőben vannak az újhullámos, kézműves cuccok, amik egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a régebb óta a piacon lévő, ismert márkáknak. Mit tehetnek a “nagyok”? Például ehhez hasonló, impozáns helyeket nyithatnak! A design egyszerű, ízléses, főleg a Stühmer logóban szereplő színekre (piros, fekete, barna) építkezik, ami nekem kifejezetten tetszik. További pozitívum, hogy tágasra hagyták a belső teret, nem akartak minden egyes négyzetméterre asztalokat zsúfolni, ennek a szellős elrendezésnek pedig van egyfajta elegáns hatása. Ezt tovább erősíti a pult, ami dugig van minőségi édeségekkel. Talán a teljes Stühmer termékpaletta megtalálható itt: bonbonok, csokik, sütemények - könnyű elveszni a bőség zavarában. Szerencsére a kiszolgálók nagyon kedvesek, ha bármilyen infó kell, szívesen segítenek, de egyébként hagynak nyugodtan nézelődni. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel és alaposan körülnézni, mert olyan - még a többihez képest is - különleges dolgokra lehet bukkanni, mint például ez, a hozzám hasonló Budapest-imádóknak kötelező díszdobozos szett:


Négy tábla (2 tej, 2 ét) csokoládé van benne, és biztosra veszem, hogy a csomagolás nem fogja a kukában végezni, miután elfogy az édesség. Ha inkább valami apróságra vágytok, és már amúgy is karácsonyi lázban égtek, akkor kóstoljatok meg egy szaloncukrot - bármelyiket! Nagyjából 20 féle íz közül lehet szabadon válogatni, aminek úgy a kétharmadát már ki is próbáltam, és egyikben sem kellett csalódnom, a klasszikusok és az izgalmasabb változatok is nagyon bejöttek. 

Stühmer - forró csoki

Akkor is jó választás ez a hely, ha jobban ráértek és szívesen elidőznétek egy süti vagy kávé mellett. Az eszpresszó 350 forintba kerül, és egy különálló kávézóban már nem biztos, hogy megállná a helyet, de itt az édességek kiegészítése a fő szerepe, ezt a feladatot pedig korrektül teljesíti. A forró csoki (690 Ft) szerintem jobb választás, sűrű, krémes állagú és nem kell kakaóért a szomszédba mennie.
Stühmer - zéró mogyorókrémes szelet

A Stühmer nem csak a múltidézésre fókuszál, hanem odafigyel az új trendekre is, ennek megfelelően a sütemények között nem csak hagyományos, hanem liszt,- és cukormentes verziók is akadnak. Az előbbiek közül az étcsokis-narancsos szeletet kóstoltam (650), ami 70%-os étcsokiból készül, és ennek megfelelően elég masszív az íze. A “zéró” mogyorókrémes szeletnek (690 Ft) sincs miért szégyenkeznie, sem állag, sem édesség tekintetében nincs negatív hatása a modernizálásnak. Ugyan a blogon inkább a kisebb, kézműves jellegű helyeket szoktam bemutatni, azért azt mindenképpen jó látni, hogy a nagyobb nevek között is van, amelyik nem csak ül a babérjain, hanem olyan lépéseket tesz, amiknek köszönhetően még a jelenlegi, egyre szélesedő választékban sem kérdőjelezhető meg a létjogosultsága.
Nyitva tartás:
H-SZ: 9:00-20:00
V: 10:00-18:00