2016. szeptember 6., kedd

Fritú

Oké, a nyárnak vége, újra itt a szeptember, de ettől még nem kell egyből depressziósan otthon ülni, hanem továbbra is ugyanúgy lehet fagyizni, fröccsözni vagy éppen lángosozni. Ez utóbbi persze a Balaton partján, egy jó hideg sörrel kísérve az igazi, de azért vannak Budapesten is olyan lángosok, amiknek a minősége kárpótol a a tóparti hangulat hiányáért. Ezek közé tartozik a Fritú a Belvárosi piacon.


Egy teljesen egyszerű, abszolút nem figyelemfelkeltő külsejű büféről van szó, amiről akár azt is lehetne hinni, hogy a tipikus zsírban tocsogó tésztás verziót árulja, ha nem ott lenne, ahol. A Belvárosi piac azonban nem az átlagos, unalmas helyekről ismert, és a Fritú is rászolgál az interneten terjedő jó hírére. Igaz, hogy nem olcsó (a sima lángos például 320, a sajtos-tejfölös pedig 540 forintba kerül), de mennyiségre és minőségre is korrekt adagokat adnak a vevőknek. A tészta nem szívta magát tele olajjal, a belseje puha, lágy a külseje pedig szolidan ropog minden harapásnál.


A klasszikus ízeken kívül vannak töltött lángosok és extrább feltétek is. Az én választásom például a hagymalekvárosra esett, és teljesen meg voltam vele elégedve. Oké, nem ez a kínálat legdekoratívabb tagja, de az íz kárpótolt. Egy darabbal még nem laktam teljesen jól, kettő viszont már valószínűleg sok lett volna, így inkább egy pizzaszeletet vettem mellé a szomszédos Pizza Me-nél, és ez a párosítás már simán kitartott vacsoráig. Nem mondom, hogy érdemes átszelni a várost a Fritú lángosáért, mert annyira azért nem különleges, de ha erre jártok, és egy ezresnél kevesebbért szeretnétek valami finomat enni, akkor jó választás.

Nyitva tartás:
H: 8:00-17:00
K-P: 8:00-18:00
SZ: 8:00-16:00