2016. január 26., kedd

Trattoria Za-Za

Az eddigi pizzarendeléseim során azt tapasztaltam, hogy az olaszos nevű éttermek általában a magasabb árkategóriát képviselik, ezért igazán kellemes meglepetés volt a Trattoria Za-Za étlapja. Ugyan nem szállnak versenybe a város legolcsóbb pizzériája címért, de a feltétekhez képest teljesen korrekt árakkal dolgoznak. Én például a Capulet pizzát választottam, amin mozzarella, olívabogyó, pármai sonka, rukkola és parmezán kap helyet a paradicsomszósz felett, és mindez 1450-be került – ennyiért pedig elég jó üzletnek tűnt! A netpincéren keresztül adtam le a rendelésem, aztán felnéztem az étterem honlapjára, ahol döbbenten láttam, hogy ugyanez az étel 500 forinttal drágább. Nem tudom, hogy ez valami indulási kedvezmény-e, de mindenképpen érdemes a gyűjtőoldalon keresztül rendelni, mert az étlap nagy részénél hasonló árkülönbség figyelhető meg.

ajándék piskótatekercs

45 perces szállítási időt ígértek, ebből nagyjából 10 perccel csúszott ki a futár, cserébe a pizza friss volt, és még ajándék sütit is kaptam piskótatekercs formájában. Nem nagy dolog, de dicséretes gesztus. A lényeg úgyis a kartondobozban van, amit felnyitva egyből megcsapott a rukkola illata. Nagyvonalúan két fedőtartó műanyag pöcköt is tettek a pizzára, viszont egyiket sem sikerült megfelelően elhelyezni. Nem tudom, ez miért lett általános jelenség, de legközelebb már csak azt fogom megemlíteni, ha rendben lesz.

Capulet pizza

A tészta vékony, puha és egészen sok feltét került rá. A paradicsomkarikák nincsenek megsülve, gondolom csak végső fázisként tették rá őket a még forró pizzára, hogy kissé megpárolódjanak. Nem szokványos megoldás, de kifejezetten bejött, ezáltal még frissebbnek tűnt az étel. A többi összetevővel sincs gond, semmiből nem a csúcsminőséget használták (de erősen naiv gondolat lenne 1450-ért csúcsminőségű parmezánt vagy sonkát várni), viszont minden ízletes, korrekt. Mennyiséget tekintve olívából is mozzarellából nem került túl sok a tésztára, viszont rukkola és sonka mindenhova jutott, illetve a parmezánnal is egész bőkezűen bántak. Utóbbi kettő miatt kissé sós lett az összhatás. Nem vészes, de azért érdemes egy jó pohár vizet bekészíteni, biztosan jól fog esni, miután elfogyott a kaja. Összességében a netpincéres árért teljesen jó vételnek tartom a Trattoria Za-Za pizzáját, a honlapon szereplő 1950-et viszont már kissé sokallanám érte.

Cím: Ráday utca 16.
Nyitva tartás:
H-V: 12:00-00:00