2016. január 12., kedd

Rukkola

Részben a karácsonyi nagy bekajálások utóhatása, részben pedig az új év kezdetéből eredő motiváció miatt sokan megfogadják ebben az időszakban, hogy mostantól egészségesebben fognak táplálkozni. Aztán két-három íztelen, unalmas, nem túl laktató saláta után hagyják az egészet a fenébe, és visszamenekülnek a már megszokott ételekhez. Azonban a salátáknak nem muszáj ilyeneknek lenniük. Attól, hogy egészségesek, még simán lehetnek finomak és kreatívak. Remek példa erre a Kálvin térhez közeli Rukkola, ahova bármikor érdemes beugrani, ha egy könnyed, mégis tartalmas étkezésre vágytok.

A Rukkola belülről (Forrás: a Rukkola Fb-oldala)

A hely aprócska, így főleg elvitelre érdemes kérni, ilyenkor egy jól záródó, kellően masszív papírdobozba teszik a salátát, amiből útközben is kényelmesen lehet falatozni, ha éppen nincs nagyon hideg. A kínálat nem óriási, de elegendő: a nyolcféle összeállítás változatos, a klasszikusabb verziók (cézár, görög) mellett helyet kapnak izgalmasabb kombinációk is, illetve a vegánoknak sem kell éhesen távozniuk. Az összes változat egységesen 990 forintba kerül, de választhattok például 690-ért szendvicset, vagy 600-ért smoothiet is. Én a „narancs” színkóddal jelölt salátát kóstoltam meg (mindegyik változat egy-egy színről kapta a nevét), amibe paprika, paradicsom, uborka, rukkola, mandula és csirkemell került, majd az egészet nyakon öntötték egy szuper mézes-mustáros öntettel.

"narancs" saláta dobozban

A kiszolgálás kifejezetten szimpatikus, a hangulat pedig közvetlen, szóval jól éreztem magam abban a pár percben, amíg a vacsorámra vártam. Ha éppen lett volna szabad hely, szívesen leülök, de így inkább útnak indultam és hazafelé sétálva teszteltem a kaját. Kapásból feltűnt, hogy az összetevők nem csak mutatóban vannak jelen, hanem minden alapanyagból bőven van a salátában. A zöldségek frissek, jóízűek, a csirke finom, nem száraz, a szósz pont annyira domináns, hogy minden falatnál érződjön, de ne nyomja el a többi hozzávalót, a mandula pedig csak szimplán egy remek ötlet, ami még jobbá teszi az összképet. Az adag tekintetében sincs okom panaszra, igazán korrekt mennyiséget adnak a Rukkolában és a hússal sem spórolnak. Nekem ez vacsorára kicsit még sok is volt, simán el tudom képzelni, hogy ebédre is bőven elég lenne. Szóval van még remény, lehet korrekt áron találni egészséges, gyorsan elkészülő és finom kaját - az ilyen helyek pedig mindig jól jönnek.

FacebookRukkola
Cím: Baross utca 1.
Nyitva tartás:
H-SZ: 7:30-19:30